Aitana Mes advoca per una major coordinació entre administracions en la lluita contra la violència masclista

La vicepresidenta ha visitat la mostra fotogràfica 'Dead girls' de Daniel Duart per a posar el focus en la crueltat de la violència masclista

Guardar

Visita de la vicepresidenta del Consell Aitana Mas a l'exposició 'Dead Girls'
Visita de la vicepresidenta del Consell Aitana Mas a l'exposició 'Dead Girls'

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha advocat per impulsar una major coordinació de administracions autonòmiques i el Govern central en la implementació de les mesures contra la violència masclista per a poder fer front a aquesta xacra.

"Hem d'asseguts tots els actors i actrius implicats en la lluita contra la violència de gènere perquè cadascun, des de la seua experiència, puga explicar què mesures podem millorar o perfilar i quines necessitats tenim els uns dels altres per a poder donar una atenció que realment garantisca les seguretat de les dones que pateixen aquesta violència i també els faça sentir segures", ha indicat Mas.

En aquest sentit, ha valorat el comité de crisi reunit aquest dimecres passat per a analitzar la situació davant l'elevat nombre d'assassinats de dones ocorregut en les últimes setmanes, amb la participació de representants dels ministeris d'Interior, Justícia i Igualtat, les comunitats autònomes on s'han registrat els crims i les Unitats de Violència, en la qual es va proposar una revisió del Sistema de Seguiment Integral en els Casos de Violència de Gènere (VioGén).

Per a Mas, aquesta reunió és una mostra que "tenim una bona voluntat per part de les administracions però encara queda el poder acabar d'encaixar i coordinar-nos millor per as més eficaços", ha assenyalat.

En aquest sentit, ha afirmat que "és el moment on hem d'estar tots i totes pendents d'aqueixa mirada cap al futur de veure com podem encaixar millor un pla que garantisca no solament la tranquil·litat d'una dona que vulga anar a denunciar al seu agressor sinó també les mesures de protecció que li corresponen per a garantir la seua seguretat".

Aitana Mes ha realitzat aquestes declaracions durant la seua visita a la mostra fotogràfica de l'artista Daniel Duart, que s'exposa en la seu d'Intramurs a València, amb la qual es vol mostrar, a través de fotografies de ficcions basades en assassinats reals, la crueltat de la violència contra les dones.

Mes ha apuntat que, actualment, "tenim una part molt positiva, que és que en els últims anys s'està incrementant el nombre de denúncies, la qual cosa no necessàriament vol dir que hi haja més casos, sinó que hi ha una major seguretat a l'hora d'anar a a denunciar".

"El que ens falta hora és trobar una major coordinació entre els recursos públics que posem a disposició les comunitats autònomes amb el Govern central i la resta d'institucions de l'Estat que implicar també a jutges i jutgesses, forces de seguretat d'Estat i serveis socials de cada autonomia", ha afegit.

Com a exemple d'aquesta col·laboració, ha fet referència al servei que s'ofereix a la Comunitat Valenciana "a través dels Centre Dóna que tenim en diferents ciutats, ja que dóna un servei integral i a més està en col·laboració amb la policia local i les forces de seguretat de l'Estat".

"Per això -ha insistit- m'agradaria que poguérem asseure'ns representants de totes les comunitats autònomes, Govern central, forces de seguretat de l'Estat, Poder Judicial, que reconeguem quan nostres mesures es queden corts o és necessari impulsar-les des d'una altra perspectiva" i col·laborar i coordinar-nos millor en aquelles coses que puguem veure que són necessàries".

Per a això, ha indicat que es posarà en contacte amb el Ministeri d'Igualtat en aquest sentit ja que reunions com la celebrara ahir "és un instrument molt útil que s'activa com a mesura d'emergència quan hi ha més de cinc dones víctimes de la violència masclista en un període molt curt de temps per a veure què està fallant" encara que ha advocat perquè aquest tipus de reunions hauria de ser "més inclusiva per a poder integrar més mirades".

'Dead girls'

Respecte a l'exposició 'Dead girls', la vicepresidenta ha ressaltat el fet que totes les imatges, encara que de ficció, "estiguen representant casos reals que han ocorregut i que, a voltes, de tant escoltar-ho, tendim a normalitzar".

Per això, és una obra que "et remou moltes coses per dins, que t'enfada, que et fa venir ganes de plorar, et posa trista, et dóna impotència, et frustra i, amb tots aqueixos sentiments, la qual cosa pretén és fer-nos despertar la necessitat de treballar cadascun i cadascuna des del seu àmbit per a genera runa societat que siga més protectora amb les dones que estan patint violència de gènere i que, davant aquestes situacions, estiguem alerta, perquè hi ha moltes dones que ens poden necessitar", ha destacat.

En aquest sentit, ha apel·lat a la col·laboració ciutadana, no solament de les administracions, que "ha d'estar i hem de millorar i coordinar millor, sinó també que estiguem tots i totes amb els ulls oberts per si una dona ens fa arribar una crida perquè la puguem ajudar estiguem a la seua disposició perquè puga eixir d'aqueix malson que és la violència de gènere".

Arxivat a:

Destacats