Aitana Mas: "La transversalitat de l'ecofeminisme és fonamental perquè la societat evolucione i perquè ens desenvolupem econòmicament"

La vicepresidenta presenta el Pla d'Igualtat de la Generalitat a les participants en el VIII Programa Dones Líders Iberoamericanes

Guardar

La vicepresidenta Aitana Mas en la Trobada de Compromís
La vicepresidenta Aitana Mas en la Trobada de Compromís

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha destacat que "la transversalitat de l'ecofeminisme és fonamental perquè la societat evolucione i perquè ens desenvolupem econòmicament”.

“Tenim per davant una important transformació social i econòmica en la qual és imprescindible posar en el centre el feminisme i la sostenibilitat del planeta”, ha assenyalat. En aquest sentit, ha afirmat que urgeix que la política “prioritze aquests pilars per a acabar amb les grans xacres socioeconòmiques que encara impedeixen l'avanç cap a una societat més inclusiva, més plural, més lliure”.

Mas ha realitzat aquestes declaracions durant la trobada que ha mantingut amb el grup de participants en la VIII edició del programa de Dones Líders Iberoamericanes, que se celebra aquests dies a Madrid i València.

Durant la reunió, han posat en comú els aspectes inclosos en el Pla d'Igualtat de la Generalitat i els pilars fonamentals de “l'agenda social, acadèmica i política que s'està elaborant de manera plural” a través del programa de Dones Líders Iberoamericanes.

La vicepresidenta ha assenyalat que projectes com aquest “són imprescindibles perquè la totalitat de la societat avance i continuar construint futur” i ha destacat la importància dels temes que s'aborden en aquest programa i que comparteix, com “la millora de l'autonomia econòmica i la inserció laboral de totes les dones, la revaloració de la importància i la necessitat dels treballs de capellans o la lluita contra les violències masclistes, entre altres metes”.

El VIII Programa Dones Líders Iberoamericanes, promogut per la Fundació Carolina amb el suport de la Secretaria d'Estat de Cooperació Internacional, se celebra a València i Madrid del 17 al 21 d'octubre sota el lema ‘Visibilitzar, debatre, construir futurs d'igualtat’, com a espai d'investigació i acció per a la igualtat de gènere.

En ell participen dones polítiques, acadèmiques, activistes, periodistes i d'altres àrees, de tots els països llatinoamericans, que han destacat en els seus respectius camps d'activitat per la seua labor en pro de la defensa dels drets de les dones, amb l'objectiu de promoure una xarxa iberoamericana de dones rellevants en àmbits tan diversos com la política, l'acadèmia, la cultura, els moviments socials i sindicals i la cooperació internacional.

Arxivat a:

Destacats