Aitana Mas guanya les primàries per a encapçalar la llista de Compromís per Alacant

Joan Baldoví serà el candidat d'aquesta formació política a la Presidència de la Generalitat i Vicent Marzà encapçalarà la llista per Castelló

Guardar

Aitana Mas vota a les primàries de Compromís
Aitana Mas vota a les primàries de Compromís

La vicepresidenta, portaveu i consellera d'Igualtat, Aitana Mas, s'ha imposat en les primàries per a ser el cap de llista de Compromís per la província d'Alacant per davant del portaveu de la coalició en la Diputació Provincial, Gerard Fullana.

D'aquesta forma, i segons els resultats que publica Compromís en la seua pàgina web, queda buidada una de les incògnites d'aquest procés, en el qual s'ha confirmat que el portaveu en el Congrés, Joan Baldoví, serà el candidat a la Presidència de la Generalitat i l'exconseller d'Educació, Vicent Marzà, el cap de llista per la circumscripció de Castelló.

Les primàries de Compromís, obertes a tota la ciutadania, s'han resolt aquest cap de setmana, abans del que es preveu --es preveia que els resultats podrien estar a mitjanit--, i després d'uns dies en què s'havia especulat amb la possibilitat que Aitana Mas (Iniciativa) deixara les seues responsabilitats en el Consell en sentir-se desautoritzada en el cas de guanyar Fullana a Alacant, ja que la vicepresidenta únicament es presentava en aquest procés com a cap de llista per aquesta circumscripció.

Aquest mateix divendres Mes rebutjava fer "hipòtesi" sobre aquest procés electoral perquè "no és el més assenyat, ni el més coherent, ni el més correcte" i subratllava que, després dels resultats, meditaria el que haguera de meditar.

El futur de la coalició a Alacant ha depés del vot d'un total de 13.291 inscrits a les primàries --amb una participació del 58,16%--, mentre per al conjunt de la Comunitat Valenciana s'han registrat 42.839 militants i simpatitzants. Elx és l'única gran ciutat en la qual queda per conéixer el cap de llista. La participació final ha sigut del 61 per cent.

En els últims dies s'havien succeït les anomenades a la unitat per part de les cares més visibles de Compromís. Baldoví (Més) va demanar anar "tots a l'una" en l'acte de presentació de les primàries per València i no perdre l'esperança de guanyar mentre que Morera va publicar un missatge en Facebook en el qual recordava com va impulsar la creació de Compromís i les primàries "amb mil obstacles", acordant-lo amb persones com l'exvicepresidenta Mónica Oltra, i demanava el vot en les primàries "amb llibertat" i a qui cadascun considere oportú.

Aquest mateix dissabte, Baldoví, en el moment d'emetre el seu vot presencial, demanava "encaixar els resultats amb esportivitat". "Si alguna cosa hem aprés és això, perquè així és la democràcia", ha expressat i considerava que, al final del dia, els resultats de les primàries seran "satisfactoris per a tot Compromís" perquè "ho haurà decidit la gent".

Arxivat a:

Destacats