Aitana Mas: "El Consell està convençut que la voluntat majoritària de la societat valenciana és consolidar els drets del col·lectiu LGTBI"

Guardar

La vicepresidenta i portaveu en funcions del Consell, Aitana Mas
La vicepresidenta i portaveu en funcions del Consell, Aitana Mas

La vicepresidenta i portaveu en funcions del Consell, Aitana Mas, ha informat que el Ple ha aprovat aquest dijous una declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI amb la qual mostra "el seu convenciment que la voluntat majoritària de la societat valenciana és no sols mantindre el grau de respecte als drets humans i en concret dels drets de les persones LGTBI aconseguits aquests anys, sinó també consolidar-los i avançar en els temes pendents".

Mas ha assenyalat, tal com es recull en la declaració institucional, que la Comunitat Valenciana "ha de continuar sent una terra de drets, respecte i igualtat".

En aquest sentit, ha afirmat que el deure de les institucions valencianes és "garantir els drets de totes les persones, sense distinció i amb independència de la seua orientació sexual o identitat o expressió de gènere".

Per això, ha assenyalat que el Consell considera que és fonamental "mantindre el mateix nivell d'interlocució i acord amb el moviment associatiu LGTBI, així com garantir els serveis públics d'atenció a la disposició de la ciutadania d'aquest col·lectiu, les seues famílies i el seu entorn".

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, ha destacat que el Consell, Les Corts i la societat valenciana "hem avançat conjuntament per a fer de la Comunitat Valenciana una terra que ha abraçat i protegit la diversitat social, familiar i sexual, i especialment els col·lectius i les persones més vulnerables i vulnerades".

En aquest sentit, ha repassat els canvis legislatius incorporats en favor de la defensa del col·lectiu LGTBI i recordat que Consell "va ser pioner en 2015 en la creació de la Direcció General d'Igualtat en la Diversitat per a impulsar un marc normatiu i implementar unes polítiques públiques per a defensar els drets de les persones LGTBI i en contra de la seua discriminació i LGTBIfobia".

"Així mateix, -ha afegit- Les Corts van aprovar fa sis anys la Llei integral del reconeixement del dret a la identitat i a l'expressió de gènere en la Comunitat Valenciana" a la qual es va sumar fa quatre anys "la Llei igualtat de les persones LGTBI".

"Els drets del col·lectiu LGTBI+ han de ser respectats", ha afirmat. Per això, ha assenyalat que el Consell se sumarà a la manifestació de l'Orgull, que organitza i convoca l'organització Lambda a València, dissabte que ve, 24 de juny, a partir de les 19.30 hores, sota el lema 'Orgull de totes, drets per a totes'.

Arxivat a:

Destacats