Aitana Mas: "Des del Consell convidem a tota la societat valenciana a alçar la veu contra la violència masclista i a favor de la protecció de les dones"

Ressalta la signatura dimarts passat a Alacant de la Declaració "per un nou Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista"

Guardar

La vicepresidenta Aitana Mas
La vicepresidenta Aitana Mas

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, ha convidat, en nom del Consell, a tota la societat valenciana a participar en "les manifestacions convocades aquest divendres per tot el territori de la Comunitat Valenciana amb motiu del 25N per a continuar estant al costat de les dones i alçar la veu per a protegir-les i seguir amb la tasca de sensibilització" i unitat enfront de la violència masclista.

El Consell se suma a la commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones fent balanç del primer Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista 2017-2022, del qual s'ha complit el 94% de les mesures.

Així mateix, insta la societat valenciana a sumar-se a un segon Pacte valencià per l'erradicació de tota mena de violència contra les dones i per a garantir que puguen gaudir les seues vides de manera lliure i plena.

Aitana Mas ha recordat que en 2017, un total d'un total de 63 entitats i institucions en representació de tota la societat valenciana van acordar unànimement subscriure el primer Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, "un acord històric, un pacte polític, social, cultural, cívic i econòmic que es va materialitzar en un document que recollia 5 eixos, 21 objectius i 298 mesures concretes, a desenvolupar durant cinc anys".

Malgrat el grau de compliment d'aquests propòsits, "la violència contra les dones, i la seua expressió més cruel, dolorosa i intolerable com són els assassinats de dones i fins i tot dels seus fills i filles, encara perviu entre nosaltres" ha ressaltat la vicepresidenta. De fet, "en 2022 hem hagut de patir en la nostra Comunitat l'assassinat de tres dones i d'un xiquet (Amparo, María Luisa, Jordi i Adoración), víctimes de la violència de gènere".

Així mateix, ha ressaltat que, des de la signatura del primer Pacte, "la societat valenciana s'ha transformat, com també el context sociocultural i el panorama polític, i discursos negacionistes de la violència de gènere s'escampen entre nosaltres, i preocupantment, entre les persones més joves".

Aitana Mas ha assenyalat que aquest panorama "exigeix una profunda reflexió al voltant de la pervivència i permanència del masclisme i el patriarcat a la nostra societat i ens interpel·la posar en marxa noves polítiques i actuacions".

Per això, dimarts passat, 21 de novembre, es va signar a Alacant la Declaració per un nou Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista, mostrant així la seua voluntat de continuar treballant amb el mateix esperit per a renovar aquest compromís amb la protecció de les dones.

Destacats