Àgueda Micó: "Compromís és clau perquè des de les institucions es duguen a terme polítiques per a les persones"

Guardar

20201212 Àgueda Micó 1
20201212 Àgueda Micó 1

El BLOC-Compromís ha celebrat el seu Consell Nacional, el màxim òrgan entre congressos de l'organització valencianista, en el qual la seua Secretària General, Àgueda Micó, ha fet valdre "el paper clau de Compromís perquè es duguen a terme polítiques per a les persones des de l'esquerra, la sostenibilitat i la justícia social a totes les institucions on Compromís és present: Generalitat Valenciana, Corts Valencianes, Diputacions, Congrés dels diputats i ajuntaments".

Micó ha destacat que Compromís "té molt clar el seu full de ruta: les persones, primer". I ha posat en valor "la valentia de la gent de Compromís que planta cara a una oposició ferotge que defensa els privilegis de la minoria que més té contra els drets de totes i tots. I això ho fem perquè tenim clar el bàndol en què estem: el de la majoria popular i treballadora del País Valencià".

La Secretària General del BLOC ha encoratjat la tasca que des de les Corts Valencianes s'ha fet per a aconseguir una reforma fiscal perquè aquesta crisi la pague qui més té i que la ciutadania que menys té puga beneficiar-se de deduccions al lloguer a la declaració de la renda. També ha tingut unes paraules per al treball de Joan Baldoví, que ha aconseguit per primera vegada que les inversions al País Valencià per part de l'Estat s'igualen al pes poblacional de les valencianes i valencians al Pressupost General de l'Estat de 2021.

Per la seua banda, el síndic de Compromís a les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha defensat el posicionament de l'organització davant la jornada laboral de 4 dies. Ferri ha assegurat que "una jornada laboral de 4 dies no només és possible, sinó que és, sobretot, necessària" i ha explicat que "la jornada laboral de 4 dies, o 32 hores, ens permetrà repartir el treball i reduir-ne la desocupació i també reduir els desplaçaments i les emissions que acceleren el canvi climàtic. A més, la ciutadania podrà conciliar millor la seua vida personal i la laboral i això implicarà tindre més temps per a dedicar a la cultura, a l'associacionisme...". "Està demostrat que aquests canvis en l'estil de vida no només no afecten la productivitat sinó que l'augmenten", ha conclòs el síndic.

A més, Fran Ferri ha donat l'enhorabona a la militància del BLOC-Compromís per ser la primera formació de l'Estat en obrir aquest debat i per començar a implementar-ne mesures a través del Secretari Autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu a qui també ha volgut agrair la seua tasca.

La militància del BLOC ha decidit esmenar el reglament precongressual de l'organització per a permetre que el VIII Congrés Nacional del BLOC se celebre a tot tardar el mes de juny. Cal recordar que el Congrés Nacional hauria hagut de celebrar-se al mes de juny de 2020, però la situació sanitària i d'incertesa no van permetre'n la celebració.

En un altre punt de l'ordre del dia, el BLOC- Compromís ha aprovat la incorporació com a cap d'àrea de comunicació de Vicent Pons que desenvoluparà les tasques fins a la celebració del VIII Congrés Nacional.

Destacats