Agricultura programa nou actes per a promocionar els productes de qualitat ‘Molt de Gust’

La iniciativa ‘Molt de Gust a la Marina’ celebra nou accions, entre setembre i desembre, per a donar a conéixer i impulsar la comercialització dels productes de qualitat

Guardar

David Torres a la presentació de "Molt de Gust a la Marina"
David Torres a la presentació de "Molt de Gust a la Marina"

La conselleria d'Agricultura presenta 'Molt de Gust a la Marina', una campanya de promoció dels productes agroalimentaris de qualitat diferenciada -Denominació d'Origen Protegida, Indicació Geogràfica Protegida i de producció ecològica certificada – a través de nou accions dirigides a la visibilitat i la comercialització.

El director general de Desenvolupament Rural, David Torres, ha revelat hui el calendari d'actes que acollirà La Marineta de València entre el 17 de setembre i el 18 de desembre per a acostar les figures de qualitat diferenciada al consumidor final.

"El nostre objectiu és reforçar la difusió a través d'una proposta comercial que valora als productors, que han permés preservar i adaptar el patrimoni agroalimentari de la Comunitat Valenciana", ha subratllat Torres.

A més de la compra directa al productor, 'Molt de Gust a la Marina' inclou espais dinamitzadors com els tastos i degustacions, les demostracions de cuina o la música en directe per a potenciar l'atractiu i l'afluència de visitants.

El caqui Ribera del Xúquer, l'ovella guirra, el cava i els vins emparats per les D.O. o la 'poma' del Perelló, entre molts altres, seran els protagonistes dels esdeveniments oberts al públic, que estaran atesos per l'escola d'hostaleria Mediterrani Culinary Center.

La marca de qualitat 'Molt de Gust' de la conselleria impulsa el posicionament comercial i el consum de productes de qualitat diferenciada i ecològics de la Comunitat Valenciana. El distintiu del cor garanteix l'origen i la singularitat dels productes lligats a un territori i a un patrimoni agroalimentari ancorat en els eixos arrels, agricultura ecològica, territori, diversitat i factor humà.

CALENDARI

  • 17 de SETEMBRE: DIA DE L'OVELLA GUIRRA. Els ramaders presentaran aquesta carn tan nostra i es realitzarà un showcooking / degustació. El forner Jesús Machí explicarà les qualitats de la pataqueta valenciana, amb la qual s'acompanyarà la degustació.
  • 15 d'OCTUBRE: EL CAQUI DE LA RIBERA, EL CAQUI VALENCIÀ. A més de tallers i tastos per a grans i xicotets, es realitzaran showcookings de la mà de reconeguts xefs com Carlos Julián, xef de Restaurant Ampar.
  • 22 d'OCTUBRE: PRESENTACIÓ FIRA TERRA ECO, la nova fira de productes ecològics que se celebrarà el març de 2023.
  • 5 de NOVEMBRE: TERRES A LA MARINA. Esdeveniment centrat en els cellers d'Els Alforins, que s'acostaran al públic a través de tastos i degustacions.
  • 13-15 DE NOVEMBRE: ESCENARI MOLT DE GUST EN MEDITERRÀNIA-GASTRÒNOMA (FERIAVALENCIA),
  • 26 DE NOVEMBRE: FIRA DE PRODUCTORS DE LA POMA DEL PERELLÓ DE LA COMUNITAT VALENCIANA.
  • 3 DE DESEMBRE: FIRA DE L'ALVOCAT VALENCIÀ (ASOPROA).
  • 6 DE DESEMBRE: CELEBREM EL DIA DE LA CONSTITUCIÓ BRINDANT AMB CAVA DE REQUENA.
  • 17 i 18 de DESEMBRE: FIRA DE LA TÒFONA DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Arxivat a:

Destacats