Agricultura impulsa la cooperació entre experiències innovadores i sostenibles i cultius adaptats al canvi climàtic

Es tracta de la quarta convocatòria d'aquestes ajudes que tenen una dotació total de 3,1 milions d'euros

Guardar

Camp de caquis
Camp de caquis

La conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, a través de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària (AVFGA), ha convocat les ajudes per a projectes de cooperació entre productors i centres d'investigació.

Emmarcades en el Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020, aquestes ajudes tenen per objecte el suport a projectes de cooperació entre experiències innovadores i sostenibles amb cultius adaptats al canvi climàtic i produïts amb models agroecològics.

Les ajudes són finançades per la Generalitat Valenciana i pel FEADER i el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació i a més es troben enquadrades en les línies de suport per al desenvolupament de nous productes, tècniques, processos i tecnologia, vinculats al sector agrari i alimentari, derivats de plantejaments de cooperació d'equips d'innovació.

Es tracta de la quarta convocatòria d'aquestes subvencions de caràcter pluriennal, que tenen una dotació de 3,1 milions d'euros per a tot el període. En les tres convocatòries anteriors s'han aprovat un total de 45 projectes pilot de cooperació en la Comunitat Valenciana.

La dotació pressupostària per a la present convocatòria de projectes de cooperació, té un import global màxim de 750.000 euros, que es distribuiran en dues anualitats, la primera de 150.000 euros l'any 2022 i la segona per valor de 600.000 euros per a l'any 2023. L'ajuda per projecte no pot superar els 80.000 euros.

Aquestes subvencions van dirigides als operadors del sector agroalimentari, que conformen un 'Equip d'innovació' i presenten un projecte pilot relacionat amb experiències innovadores i sostenibles entre productors i centres d'investigació amb cultius adaptats al canvi climàtic i produïts amb models agroecològics.

Els 'Equips d'innovació, han d'estar constituïts per almenys #dos integrants, que pertanguen, com a mínim un d'ells, a la cadena de valor dels sectors agrari i alimentari, entre els quals s'inclouen agricultors i les seues associacions, investigadors, assessors, empreses de transformació i comercialització de productes agraris i alimentaris, cooperatives, associacions i fundacions.

El termini de presentació de les sol·licituds d'ajudes serà d'un mes des de l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Destacats