Agricultura augmenta un 17,5% el pressupost de les ajudes a la subscripció d'assegurances agràries en 2021

Per primera vegada s’aconsegueixen els 28,5 milions d’euros per a aquestes cobertures de danys en explotacions agràries i ramaderes

Guardar

agriculutra
agriculutra

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha augmentat un 17,5% el pressupost destinat a les ajudes a la subscripció d'assegurances agràries en 2021.

Per primera vegada, el pressupost destinat a les ajudes per a aquesta mena de cobertura aconsegueix 28,5 milions d'euros, un màxim en la trajectòria de la Conselleria.

A més, com a novetat, la Conselleria també ofereix un descompte addicional del 15% en les pòlisses dels sol·licitants inscrits en una organització professional agrària, contribuint al fet que el cost del segur no siga cap obstacle a l'hora de garantir l'accés a la contractació de l'assegurança agrària, a causa de la seua importància en el manteniment de les rendes dels agricultors i ramaders.

Referent a això, el director general d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Antonio Quintana, ha afirmat que "d'aquesta manera la Conselleria redobla el seu compromís amb l'assegurança agrària, conscient de la importància que té amb el sector".

Amb aquestes ajudes, la Conselleria estimula la contractació de les assegurances per a garantir la rendibilitat de les explotacions agràries, sobretot en aquells cultius com l'olivera i l'ametller, o en la ramaderia, on l'assegurament no és una pràctica habitual. També es vol fomentar la contractació de les assegurances agràries en els cultius de secà, sotmesos al risc de l'absència de pluges amb la consegüent afecció a la rendibilitat d'aquestes explotacions agràries.

El foment de l'assegurança agrària és el mitjà que permet, en molts casos, la supervivència dels agricultors davant aquestes adversitats climàtiques.

El Sistema d'Assegurances Agràries d'Espanya és una eina eficaç i fiable en la gestió de riscos no controlables en agricultura i ramaderia derivades dels fenòmens meteorològics i altres riscos de la naturalesa, així com dels accidents o malalties en el bestiar. Aquestes assegurances reben un percentatge de subvenció directa des d'Enesa i una altra part d'algunes comunitats autònomes, entre elles la Comunitat Valenciana.

La resolució de la Conselleria amb la convocatòria per al Pla 2021 de les ajudes destinades a la subscripció d'assegurances agràries del Pla nacional d'assegurances agràries combinades, i per la qual es desenvolupen diversos aspectes relacionats amb l'aplicació de l'ordre de bases per a la concessió de les ajudes, pot consultar-se en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Conté els percentatges de subvenció tant base com addicionals, la gestió i els mecanismes de control.

Destacats