Adjudicada la redacció dels projectes de l'ampliació de la Línia 10 i construcció de les línies 11 i 12 de Metrovalencia

Guardar

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, en reunió telemàtica amb la secretària autonòmica d'Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible, María Pérez i amb la directora gerent d'FGV, Anaïs Menguzzato
El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, en reunió telemàtica amb la secretària autonòmica d'Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible, María Pérez i amb la directora gerent d'FGV, Anaïs Menguzzato

La Generalitat ha adjudicat la redacció dels projectes d'ampliació de la Línia 10 i de construcció de les noves Línies 11 i 12 de Metrovalencia, inclosos entre diferents projectes de construcció per a l'ampliació i millora de les condicions de servei de la xarxa de l'empresa pública.

El contracte global, amb un pressupost d'adjudicació conjunt de 3.765.087.06 euros IVA inclòs, compta amb sis lots diferents que comprenen l'ampliació de la Línia 10 i les noves Línies 11 i 12; la construcció del bucle de la zona del marítim de Metrovalencia; i els nous punts d'encreuament en els baixadors de Massalavés, Espioca i Horta Vella, juntament amb les noves fuites en les parades de la Cova i en Benimaclet, totes elles actuacions incloses en el Pla de Millora de Freqüències de Metrovalencia.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha mantingut una reunió telemàtica amb la secretària autonòmica d'Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible, María Pérez i amb la directora gerent d'FGV, Anaïs Menguzzato, per a conéixer els terminis de redacció i característiques dels contractes adjudicats.

Segons ha explicat el mateix conseller "la redacció d'aquests projectes té com a objectiu estratègic continuar avançant en mobilitat sostenible ampliant la xarxa de Metrovalencia i connectant la xarxa tramviària actual amb la futura Línia 10, que entrarà en servei aquest mateix any".

Arcadi España també ha fet una valoració del conjunt de projectes que es començaran a redactar i que tenen com a objectiu millorar les condicions de servei, emmarcats en el Pla de Millora de Freqüències. "Hem de continuar creixent i projectant noves línies, però, al seu torn, hem de continuar treballant per a millorar el servei i les freqüències si volem que el transport públic siga una alternativa real al vehicle privat".

En aquest sentit, Arcadi España ha recordat la posada en marxa aquest dilluns de la targeta i els nous títols SUMA, que permeten combinar l'ús de Metrovalencia, MetroBus, EMT i Rodalia i que ha suposat un estalvi de fins a un 50% per a les persones usuàries de tota l'Àrea Metropolitana de València.

Els projectes de les Línies 10, 11 i 12, tal com va anunciar el conseller Arcadi España durant la presentació de la connexió a l'Hospital La Fe, "sumen aproximadament uns 70 milions d'euros d'inversió i suposaran un salt qualitatiu i quantitatiu per al servei de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, ja que permetran connectar zones a les quals hui dia Metrovalencia no arriba".

Les actuacions a desenvolupar en el projecte o projectes resultants comprenen: l'arquitectura, obra civil, via, electrificació i instal·lacions de seguretat i comunicacions, peatge, informació al viatger i serveis afectats de les futures línies, tant del mateix traçat com de les corresponents parades a definir en el tram i les alternatives de connexió de la nova infraestructura amb les línies actuals.

Dins de les actuacions a realitzar també es troben la redacció de la corresponent documentació tècnic-administrativa per a les gestions amb els organismes competents en els diferents aspectes a tindre en compte (mediambientals, de paisatge, urbanisme, cultura, etc.), per a poder dur a terme les respectives aprovacions dels documents citats anteriorment (estudi de planejament, estudi informatiu i projecte constructiu).

En aquests projectes els traçats definitius seran resultat de la decisió final que es prenga després de la valoració dels estudis de planejament previs.

Nous traçats

Entre els projectes previstos es troba la construcció de la nova Línia 11, que connectarà la futura Línia 10 amb la xarxa de tramvia en les seues Línies 6 i 8 entre les parades de Grau-Canyamelar i Mediterrani. Així doncs, el traçat previst enllaça amb la Línia 10 en la rotonda existent en la confluència de l'Avinguda del Saler i Antonio Ferrandis per a continuar fins als voltants de la Plaça de l'Armada Espanyola.

D'altra banda, es redactarà el projecte de prolongació de la Línia 10, des de la parada de Natzaret fins al Grau de València, enllaçant també amb la futura Línia 11 i connectant, per tant, també amb la xarxa de tramvia en les seues Línies 6 i 8, entre les parades de Grau-Canyamelar i Mediterrani.

En aquest mateix contracte també s'inclou la definició de les obres necessàries per a la construcció de la Línia 12 que permetrà unir la Línia 10 amb l'Hospital La Fe de València. La nova línia discorrerà per la mateixa avinguda Germans Maristes i arribarà fins a l'avinguda Fernando Abril Martorell, on es troba el centre hospitalari.

Destacats