Ábalos, sobre alliberar el peatge de l'AP-7: "El PP es recorda d'aquestes coses quan no governa"

Està "sorprès" per la "campanya del PP" sobre peatges i recorda que el PSOE "és l'únic que no ha prorrogat"

Guardar

Imatge d'arxiu d'un peatge
Imatge d'arxiu d'un peatge

El ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha criticat en relació amb la proposta de la Diputació Provincial de Màlaga de demanar a l'Executiu central que inicie tramites per a liberalitzar el peatge de l'AP-7, que el PP "s'acorda d'aquestes coses quan no governa; és impressionant".

Ábalos, que ha realitzat un passeig pel centre de Torremolinos (Màlaga), ha assenyalat, després de preguntes dels periodistes, que "les concessions d'aquestes autopistes es van produir amb governs del PP", assenyalant, a més, que "el període per a pagar el peatge ho va establir el PP".

"No sé si estan penedits, si és un canvi d'opinió... no acabe d'entendre", ha assenyalat el ministre de Foment en funcions, al mateix temps que ha recordat que "l'únic govern en la història de les concessions d'autopistes que no ha prorrogat una ha sigut el govern socialista" com l'AP-1 "i ho va a fer en l'AP-7 entre Alacant i Tarragona; i l'AP-4 entre Cadis i Sevilla, perquè finalitzen les concessions".

En aquest sentit, ha dit que "açò que pareix que és normal, finalitza una concessió i forma part de la xarxa general d'autovies, no ha sigut mai normal, sempre s'ha prorrogat", ha recordat, insistint que "nosaltres no hem prorrogat l'AP-1 de Burgos, i ja tenim també licitada per a adjudicar la conservació de l'AP-7 i AP-4 amb càrrec als Pressupostos de l'Estat".

Així, ha incidit, sobre aquest tema, en què "això és el que ha fet aquest Govern i el PP fins ara el que ha fet és prorrogar-ho tot", ha advertit.

Arxivat a:

Destacats