Ábalos preveu una tardor "molt hostil" per les pressions d'un PP "maculat" i un Cs "desorientat"

Guardar

abalos_archivo
abalos_archivo

El secretari d'Organització del PSOE i ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha manifestat que al Govern li espera una tardor "molt hostil" per la "pressió" que exerciran el PP i Cs en temes que usaran per a "minar moralment" al Partit Socialista i en "desafiaments" que caldrà atendre, tant a Catalunya com en els altres territoris, sobretot perquè s'acosten eleccions.

En un acte amb militants celebrat en Los Llanos d'Aridane, Jose Luis Ábalos va dir que el Govern de Pedro Sánchez està intentant gestionar i deixar "clars senyals i trets" de l'empremta socialista, que es caracteritza per l'element de modernitat i la cohesió social. A partir d'ací, va afegir, el PSOE sempre cercarà espais de trobades, com ocorrerà amb el cas català, on la política del Govern serà "la del diàleg", va remarcar.

Segons Ábalos, "hem d'abordar les solucions conjuntament a través de la pràctica del diàleg i l'acord, que si bé costa més i porta molt més temps i incomprensió, és molt més eficaç, vincula i compromet més, les solucions duren més i és un exercici molt més democràtic que imposar una visió o una opció".

"Aquest país sap molt d'enfrontament i el que ha de fer és treballar més en unió, en ambició de país i no veig a ningú que tinga més aqueix discurs que el PSOE", va afirmar el ministre, que veu a l'oposició "tirada a la muntanya", amb un PP "maculat" que no ha assumit que va eixir del Govern per les seues trames de corrupció i un partit com Cs, que és un projecte "sense rumb" perquè "no té ni projecte ni estratègia més a deixar agonitzar al Partit Popular".

José Luis Ábalos va voler deixar clar que, malgrat estar en ple agost, el Govern "no es va de vacances", tal com ha demostrat amb la vaga de taxistes, un assumpte "que portava anys amb problemes que ens ha explotat a nosaltres, però que en quatre dies hem aconseguit desbloquejar-ho", i perquè al llarg d'aquest mes celebrarà tres Consells de Ministres.

Ábalos va dir que abans de l'arribada del PSOE "no hi havia govern; hi havia apatia, resignació, absència de projecte polític, un administrador que il·lusionava poc, amb una feblesa parlamentària i una absoluta incapacitat per a sumar, tal com es va veure amb la moció de censura, i amb un soci deslleial, com Cs, que li fa lletjos contínuament".

En la seua opinió, el PSOE ocupa ara un Govern "disposat a escoltar i que ha obert les finestres d'una casa encegada"; un govern que ha fet que la ciutadania "senta que la política torna a discórrer i que s'obrin les possibilitats".

El secretari socialista va afirmar que el PSOE "ha obert la política" i ha fet que el país haja "aterrat" en el segle XXI, posant gent recognoscible en el Consell de Ministres, a diferència de Rajoy, que "es negava a canviar" als membres del Govern.

Segons Ábalos, "aqueix cabal d'expectativa, de necessitat, de provocar canvis i de fer que els espanyols siguen els subjectes del polític genera un compromís molt gran d'usar el Govern per a provocar les transformacions que el país necessita". "El nostre compromís és aqueix perquè és el mandat que hem obtingut del Congrés dels Diputats", va remarcar.

PER DRET NATURAL.

José Luis Ábalos va afirmar que el PP "té el costum que quan governa ho fa per dret natural", però quan ho fa el PSOE "som uns ocupes". "Els elements crítics de la dreta són sempre recurrents: ara el "dedazo", abans "el enchufismo"; no és el mateix si viatja Rajoy amb els seus amics a veure un partit que si ho fa un president socialista".

Ábalos tem que el PSOE s'haurà d'enfrontar a l'"estil de sempre" del PP, caracteritzat per la "desqualificació personal, anar a la cacera dels uns i els altres, no combatre les idees i parlar d'immigració i terrorisme hi haja o no hi haja".

Respecte a Canàries, el ministre va fer al·lusió al descompte del 75% en els vols a la Península. Referent a açò, va criticar que el PP de Canàries haja llançat un missatge en Twitter dient que ho van deixar "tot arreglat" quan "no han deixat res, més que enganyar".

Va afirmar que en arribar al Ministeri de Foment es va trobar amb què no hi havia més que un mandat derivat del pressupost però sense desenvolupament normatiu, i que no hi havia crèdit pressupostari, una situació que es va resoldre "en cinc dies" quan va haver-hi un pressupost en vigor i que es va aconseguir blindar jurídicament "en tres setmanes". També va al·ludir al Conveni de Carreteres amb Canàries o al Pla d'Habitatge, que pensa tirar avant abans que acabe l'any.

Arxivat a:

Destacats