2,4 milions per a la construcció d'un centre de dia per a persones amb diversitat funcional a Xàtiva

Guardar

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas
La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha destinat a l'Ajuntament de Xàtiva (València) un total de 2,41 milions d'euros per a la construcció d'un centre de dia per a persones amb diversitat funcional.

Es tracta d'una delegació de competències en matèria d'infraestructures de serveis socials dins del Pla Convivint de la Generalitat que permet finançar les actuacions tècniques necessàries per a la construcció de recursos en diferents municipis de la Comunitat Valenciana, ha informat la Generalitat.

El DOGV ha publicat l'extracte de la resolució de la delegació de competències a l'Ajuntament de Xàtiva, que s'emmarca en la línia de col·laboració entre administracions impulsada per Igualtat dins del Pla Convivint per a dotar a la Comunitat Valenciana d'una xarxa d'infraestructures que consolide l'estat social valencià, d'acord amb les necessitats reals detectades.

Concretament, la Conselleria destina al consistori 2.412.279 euros per al finançament de totes aquelles actuacions tècniques necessàries per a la construcció del centre de dia per a persones amb diversitat funcional, repartits en tres anualitats: 388.431 euros en 2022 i 1,01 milions en 2023 i 2024, respectivament. La delegació es finança mitjançant recursos derivats dels fons europeus Next Generation.

Es tracta d'un recurs demandat històricament per les famílies de persones amb diversitat funcional del municipi i la comarca i inclòs en el Pla d'Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025 de la Generalitat Valenciana.

L'Ajuntament de Xàtiva serà l'encarregat de redactar el corresponent projecte d'execució i assumirà la seua direcció facultativa. El futur centre de dia comarcal se situarà al costat de l'actual centre ocupacional de la Mancomunitat de Municipis La Costera-Canal que gestiona l'entitat Aspromivise.

Destacats