150.000 euros per a la redacció de plans directors de mobilitat intermunicipals

Guardar

amigo-y-gimeno
amigo-y-gimeno

La Diputació de València destinarà 150.000 euros a la redacció de plans directors de mobilitat intermunicipals, una línia d'inversió inclosa en el pla REACCIONA, del qual han informat aquest dijous a l'Ajuntament de Xeresa la vicepresidenta i responsable de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, i la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno.

Amigó i Gimeno han mantingut una reunió de treball amb l'alcaldessa de Xeresa, Ana Isabel Peiró, l'alcalde de Tavernes de la Valldigna, Sergi González, l'alcalde de Xeraco, Avelino Mascarell, i la regidora de Gestió del Territori i Patrimoni Cultural, Agricultura i Medi Ambient de Gandia, Alícia Izquierdo, amb l'objectiu d'analitzar la situació de la Marjal de La Safor i planificar accions per a conservar i fer valdre aquest espai natural.

Les responsables provincials han explicat la nova línia d'ajudes als municipis per l'emergència climàtica, que recollirà subvencions per a la mitigació, adaptació i educació climàtica, amb la partida abans esmentada de 150.000 euros per a la redacció de plans directors de mobilitat intermunicipals. La corporació provincial anima als responsables comarcals a "mancomunar el projecte de protecció i recuperació de la Marjal de La Safor amb un pla director unitari entre els quatre municipis per a conservar l'espai natural", segons ha explicat la responsable de Medi Ambient, Maria Josep Amigó.

Dins del projecte de conservació també podrà incloure's la creació d'una via de ciclovianants que recórrega la marjal, tal com ha detallat la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno; un trajecte que connectarà amb la Via Verda entre Carcaixent i Dénia.

La Via Verda entre Carcaixent i Dénia està projectada per l'antic traçat del trenet Carcaixent-Gandia-Dénia, que va unir aquestes localitats fins a l'any 1974. L'itinerari, d'una longitud total de 66 quilòmetres, implica els nuclis poblacionals de bona part de la comarca de La Safor com "un element de vertebració que facilitarà la connexió entre els municipis amb respecte pel medi natural, que encaixa en el model de mobilitat saludable que impulsem des de la Diputació", ha afegit Dolors Gimeno.

Arxivat a:

Destacats