Mari Carmen Contelles

Opinió

Enxufa'ls, la nova marca de Compromís

Guardar

Lluny queden ja aquelles campanyes on la Sra. Oltra, vestia samarretes i s'erigia com a capdavantera de la moralitat i la transparència. Gens queda ja d'aquell portal que van batejar com "desenxufa'ls" i que no van dubtar a desendollar quan van arribar al poder.

Poc o res va haver d'aprendre d'aquelles campanyes el Sr. Xavier Rius que ostenta actualment la delegació de Cultura en la Diputació de València. I açò que les va viure en primera fila. En aquell moment cobrava d'assessor de la Sra. Oltra en les Corts Valencianes.

Des de la seua arribada a la Diputació, Rius ha seguit un patró de comportament marcat per l'abús dels contractes a dit i les polèmiques contractacions continuades a empreses que simulen ser diferents però que en la pràctica pertanyen a un mateix administrador. Tot molt ètic i molt transparent.

Una forma d'actuar per part de Compromís en la Diputació, que ha tingut com a últim episodi la contractació del servei d'actors-guia per a l'exposició "L'Aventura del Pensament" del Muvim.

El germà del tinent d'alcalde de Paterna de la formació nacionalista, s'ha beneficiat de diferents contractes a dit, alternant les factures al seu nom i a l'empresa de la qual és administrador al costat de la seua dona, tot "casual". Com a "casual" és que també haja facturat de forma personal la seua dona i co-administradora.

Tres en un, un mateix servei i almenys quinze factures amb uns mateixos beneficiaris, familiars d'un càrrec de Compromís que a més "casualment" també cobrava d'assessor de Xavier Rius en la Diputació.

Davant aquests fets, hem sol·licitat accés complet a l'expedient de contractació i totes les factures vinculades al germà del tinent alcalde de Paterna. Esperem que aquesta vegada Compromís complisca amb la seua cacareada transparència i ens permeta accedir com més prompte millor a aquesta documentació.

Més enllà del flagrant enxufisme, estem davant un presumpte fraccionament de contractes i una presumpta falsedat en la contractació pública per a evitar el control d'intervenció.

Desgraciadament, en aquests dos anys i mig Compromís ja ha demostrat en massa ocasions que només els agrada la Diputació per a cobrar els sous dels seus diputats i assessors, mentre reparteixen contractes a dit a familiars de manera presumptament irregular.

Ja va succeir amb la contractació de dos catàlegs d'una exposició del MUVIM i ara es repeteix una fórmula similar amb l'agreujant de contractar a un germà d'un assessor de Xavier Rius. Tampoc podem oblidar la polèmica contractació a dit de les agendes a una impremta del poble del diputat de Cultura.

I mentrestant, Jorge Rodríguez segueix absent, des del Partit Popular li exigim que prenga mesurades davant aquestes conductes per part dels seus socis de Compromís, no pot romandre al marge del que succeeix en la institució que presideix.

Amb prou faenes dos anys i mig de govern han bastat perquè Compromís mostre la seua vertadera cara i es despulle de la seua disfressa. El seu sectarisme aflora en cada decisió i ara sabem que el de "rescatar persones" tenia nom, cognoms i carnet de partit. Ara han canviat de marca, ara són de "Enxufa'ls".

Mari Carmen Contelles Llopis

Portaveu del Grupo Popular de la Diputació de València.

Destacats