XAVIER RIUS

Opinió

Ens pixen i ens diuen que plou

Guardar

xavier-rius_ok
xavier-rius_ok

Això vaig pensar en començar a analitzar el projecte de PGE 2018. Algunes persones conegudes (i ja són més de tres ens els últims mesos) a més de comentar-me que qui més independentistes ha forjat a Catalunya ha estat Rajoy, m’han comentat que elles, també estan començant a plantejar-se si els valencians i les valencianes fora d’Espanya no estaríem millor.

No sols pel finançament, no sols per les inversions, sino pel discurs de censura a les llibertats d’expressió, de moviment i de legislació que el PP està desenvolupant des del poder.

Estem en un estat que està fent, incrementat exponencialment, allò que s’ha criticat per exemple a Veneçuela. Allà hem vist revoltes molt violentes contra els poders institucionals legals, còctels molotov a la policia, desenes de morts i a l’instigador d’eixes revoltes veneçolanes, al qual el PP qualificava de “pres polític”. Ací hem vist allò que passa per votar i manifestar-se pacíficament, no són presos polítics, són “polítics presos”.

Els rapers tenen por a l’hora de cantar cançons, les piulades al tuiter són culpables fins que es demostre el contrari, els titellaires uff, professió de risc....I venen els pressupostos i ens diuen que els valencians ens mereixem menys que els demés. Que la nostra atenció a la dependència, la sanitat i l’educació, ha de ser més pobra que la d’Espanya. Que no tenim dret a infraestructures en condicions. Que els nostres museus no han de tindre les subvencions que tenen els de Madrid o Bilbao. Que al nostre transport metropolità no li pertoca ni un euro, i sí milions als de Madrid, Barcelona, Bilbao o Canàries.

No, no ens tracten com a espanyols i espanyoles. El PP ens tracta com a súbdits d’una colònia conquerida per la força de les armes a la qual se li extrau i furta. I això, va calant, molt poc a poc, però cala.

La setmana passada la Sra. Bonig ens deia que el fet que el Sr. Tardà haguera estat a Benicarló era “un perill”, casualment, el mateix dia que el Sr. Rajoy, visitava el cap i casal de la seua colònia del “Levante” i després de pixar-nos amb els pressupostos, ens deia que plovia perquè feia mal oratge, amb aplaudiments encesos dels representants del PP. Els mateixos que es gastaren els nostre diners en Fórmules 1, visites de Papa, pagar-se mítings, traductores rumanes, i el que fera falta.

És cert que existeix sexualment parlant, una forma de gaudir que li diuen “pissing”, és molt minoritària i sí, hi ha gent que li agrada que els pixen damunt, però a la gran majoria, silenciosa o no, no els agrada.

No Sr. Rajoy, no plou. Senzillament, ens pixa.

@Rius_Xavier

Destacats