Mari Carmen Contelles

Opinió

En Divalterra el Carnestoltes dura tot l'any

Guardar

El pròxim mes de maig es compliran dos anys del canvi de denominació de l'antiga Imelsa a la nova Divalterra. Un periple marcat pels escàndols, cessaments de gerents, desacords públics entre socialistes i Compromís i contractes d'alta direcció a dit amb informes jurídics contradictoris.

Dos anys on tristament hem comprovat com actualment Divalterra és poc més que un quiosquet de Jorge Rodríguez amb el beneplàcit de Compromís. Les seues polèmiques contractacions de càrrecs orgànics socialistes demostren que l'empresa pública de la Diputació és un mitjà per a col·locar als seus barons amb els diners de tots els valencians.

Fa amb prou faenes una setmana es publicava un informe jurídic sol·licitat suposadament per la gerència que va ser ocultat als membres del Consell d'Administració. Ens sembla intolerable que l'adreça de Divalterra posseïsca un informe rellevant i que qüestiona greument les contractacions dels càrrecs d'alta adreça i aquest informe s'oculte, més si cap quan el Consell ha d'aprovar aquestes contractacions.

L'únic representant del Partit Popular en el Consell d'Administració va votar en contra en l'últim consell als nomenaments "a dit" i censurem públicament que els llocs d'adreça de l'empresa pública Divalterra no es cobrisquen per professionals de reconeguda experiència en processos públics i s'utilitzen per a endollar a càrrecs orgànics dels socialistes.

En aquests dos anys venim denunciant la desmesurada creació de llocs d'adreça i l'endollisme polític en la designació de càrrecs, irregularitats que ja assenyalaven les anteriors auditories encarregades per Divalterra.

Però de la mà de Rodríguez, en Divalterra el carnestoltes dura tot l'any.

Després d'esclatar la polèmica de les contractacions, descobrim en premsa de nou que una de les persones agraciades a dit pel president de la Diputació amb un sou de més de 55.000 euros, va renunciar al mateix amb prou faenes quatre dies després del seu nomenament. D'autèntica xirigota.

Un cúmul de despropòsits als quals hem de sumar tornar a assabentar-nos per la premsa que l'Auditor Intern de l'empresa públic va cessar de les seues funcions fa quatre mesos i en aquest temps no s'havia adonat al Consell d'Administració. Una demostració més de l'obscurantisme i menyspreu de Rodríguez i els seus socis de Compromís a l'oposició.

La gestió de Divalterra des del seu naixement està marcada per la paràlisi i l'opacitat. L'empresa pública de la Diputació va a la deriva i el seu capità sembla més preocupat de col·locar als seus afins que a atendre la comesa de l'empresa, oblidant per complet als municipis.

Mentre les prioritats de Rodríguez són endollar als seus afins amb sous onerosos per a guanyar poder orgànic, anuncien una nova distribució de les bases de les brigades forestals de Divalterra que deixa sense bases a municipis d'interior que es veuen greument afectats per aquesta retallada. Una decisió arbitrària, com ja és costum des que governa aquest president, que ha generat gran malestar entre els alcaldes afectats.

Fa dos anys van invertir cent mil euros a pregonar públicament que Divalterra naixia amb una nova forma de fer les coses, en la línia de la nova Diputació, avui comprovem que tot allò ha derivat en una gestió pròpia d'una xirigota. Tal com assenyalava anteriorment, en Divalterra el carnestoltes dura tot l'any.

Mari Carmen Contelles LlopisPortaveu del Grup Popular de la Diputació de València.

Destacats