XAVIER RIUS

Opinió

Antisistema

Guardar

Xavi Rius, Diputat de cultura de la Diputació de València
Xavi Rius, Diputat de cultura de la Diputació de València

Sí, els antisistema ens han volgut destruir. Quasi han rebentat des de dins tots els valors del nostre estat constitucional, han volgut minar-ho subtilment i, vés a saber quina haguera estat la conseqüència!.

Ens han volgut destruir l’educació i sanitat públiques. Ens ha enganyat amb grans banderes, amb grans escuts i manifestacions institucionals grandiloqüents “amor a la pàtria” deien, mentres ells no pagaven els impostos a l’erari públic i es duien d’amagatotis els seus estalvis a Panamà, Andorra, etc no contribuint al fons comú, eixe fons que ajuda a mantenir les carreteres, els bombers, els serveis socials... uns serveis públics cada vegada més deteriorats.

Han incomplit, (provat amb sentències) les regles de joc democràtiques de les eleccions que ajuden a plasmar el que pensen els ciutadans amb la tria dels seus representants. Han acudit davant la ciutadania amb subvencions irregulars i pagant en negre els seus actes i campanyes.

Han fet que ens isqueren més cares les infraestructures pel cobrament de “mordides” per al seu benefici personal i de partit. Ni tan sols la seua casa (seu) està exempta dels esguitons de corrupció que han ajudat a reformar-la.

Han aconseguit amb les seues polítiques el màxim descrèdit dels mitjans públics de comunicació (Canal 9, TVE) i de la justícia. La confiança en els gestors polítics ha baixat al mínim.La majoria dels seus presidents de partit, molts presidents autonòmics, de diputacions, estan sent jutjats i molts d’ells ja en presó. Els seus 4 tresorers, la majoria dels ministres de diferents governs dissenyats per ells. Més de 500 corruptes en múltiples casos aïllats.

Les sentències parlen de “trama organitzada per delinquir” el “PP valenciano dispuso de una contabilidad inveraz con la que engañaba al Tribunal de Cuentas y a la Sindicatura de Comptes valenciana” El magistrat afirma que, “aunque este conjunto de acusados no puede ser condenados como grupo u organización criminal en este procedimiento —porque no se acusa de ello—, se dan en él todas las caracteristicas que lo identifican como tal.”. La primera sentència deia què: “avala la existencia de una 'caja B' del Partido Popular, consistente en una estructura financiera y contable paralela a la oficial, existente al menos desde el año 1989” i “se creó en paralelo un auténtico y eficaz sistema de corrupción institucional a través de mecanismos de manipulación de la contratación pública central, autonómica y local".

I ara cal recordar que la Llei de Partits al seu art.10.2.c) diu: “Quan de forma reiterada i greu la seva activitat vulnere els principis democràtics o perseguisca deteriorar o destruir el règim de llibertats o impossibilitar o eliminar el sistema democràtic, mitjançant les conductes a què es refereix l'article 9.

L’article 9 diu què: Els partits polítics han d'adoptar en les seves normes internes un sistema de prevenció de conductes contràries a l'ordenament jurídic i de supervisió, als efectes que preveu l'article 31 bis del Codi Penal.

Però cal preparar-se que els “antiespanyols” seran altres. Malgrat tot el que han fet per carregar-se el sistema, burlar-se de la democràcia, furtar-nos, etc... la culpa la tindra una bufanda groga.

Ja he escoltat algun d’ells amb l’himne/cançoneta de Marta Sánchez al mòbil. (fet que ha originat aquest article).

Destacats