XAVIER RIUS

Opinió

18N, imprescindible

Guardar

Des de l’any 1977 el poble valencià mai ha tingut més motius per eixir al carrer que el pròxim 18 de novembre. Totes les forces polítiques democràtiques valencianes i les de partits d’àmbit estatal amb implantació a València, a excepció del PP, convoquen una manifestació per reivindicar un tracte just. Els empresaris, sindicats, associacions, fundacions... els valencians i valencianes units i unides per reivindicar allò que per dret ens pertoca.

Massa anys d’infrafinançament han impedit que el potencial econòmic i social d’aquesta terra es desenvolupés. L’estat, amb governs de diferent color, no hi ha invertit el necessari, mentre disposava estacions d’AVE en el no res. Hem pagat i repagat autopistes i continuem passant per caixa mentres a Madrid es recuperen autopistes ruïnoses. Els nostres majors i els nostres menors no poden disposar dels recursos als quals tenen dret.

El compliment de la llei és sagrat, però sembla que no la del finançament. La vigent establia la seua renovació i entrada en vigor d’una nova en gener del 2015. Continuem esperant mentres alguns territoris que abans ens demanaven solidaritat als valencians, ara eliminen eixe vocable del seu discurs. Els valencians hem estat solidaris, molt.

No tenim els diners i les inversions a les que tenim dret. Som ciutadans de segona? de tercera? No diu la constitució que tots som iguals?. Per a què?.

Mentres veiem jures de bandera, instal·lació de pals gegants amb banderes ben grans, d’aquells que en el moment se’ls investiga un poc, tenen els diners als paradisos fiscals i no cotitzen ací perquè “eixa bandera” que tant branden, siga potent.

El 18N les valencianes i els valencians eixirem al carrer. Eixirem aquells que estimem als nostres veïns, als nostres majors, les nostres empreses... perquè d’això es tracta; i amb nosaltres no estaran els centenars d’imputats per malversar, prevaricar, en definitiva, aquells que ens han furtat o emparen a qui s’ha quedat amb diners de tots, dels nostres hospitals, dels nostres majors, de les nostres pensions... no, no, eixos no es manifestaran ni reivindicaran res. El seu benefici i benestar no depén d’això, depén d’obtindre les quotes de poder que els permeta finançar-se irregularment campanyes electorals i comprar-ne xalets i iots amb diners de cooperació.

Mireu els que us dic, no sé si fins i tot, estaré content de que no estiguen amb nosaltres. Tal vegada, moltes persones, sentirien vergonya de sentir-se acompanyats per determinades persones. Anar a demanar compliment de la llei, decència i dignitat segons amb qui, no deixa de ser un contrasentit.@Rius_Xavier

Destacats