Oci

‘Zoom’: Rescats a la muntanya

Guardar

Un moment del programa 'Rescats' de Zoom a À Punt
Un moment del programa 'Rescats' de Zoom a À Punt

El bon temps i els dies de vacances motivaran molts valencians a agafar aire i aprofitar els raigs de sol de la primavera per a anar a la muntanya. L’any 2023 es van produir a la Comunitat Valenciana un total de 483 rescats, una xifra que no sembla detindre's en el que portem de 2024.

La investigació que ofereix Zoom aquest dilluns a les 22:00 hores s'endinsarà en el treball dels rescatadors i mostraran a l'espectador diferents casos en els quals les unitats de rescat van poder salvar els afectats i altres situacions en què, a pesar d’un esforç enorme, no van poder evitar el pitjor dels desenllaços. Quin és el principal motiu pel qual una persona ha de ser rescatada? L'espai produït per Secuoya Studios per a À Punt mostrarà, a més, quins són els punts on es produeixen més rescats a la Comunitat Valenciana.

La gent disfruta cada vegada més de la muntanya i el perfil d'aquesta mena de visitants ha variat amb el temps. Aquest és un dels principals motius pels quals els rescats han augmentat, sobretot des de l'època prepandèmica. Només la gent preparada pot gaudir de la muntanya?

Les ganes de presumir en xarxes socials poden estar darrere d'alguns comportaments arriscats. Per exemple, la massificació de l'Everest ha fet que el 2023 moriren més persones que en anys anteriors. S'ha perdut el respecte a la muntanya? Els muntanyencs imprudents són conscients del perill a què s'exposen? No només posen en perill la seua vida, sinó també la dels equips de rescat.

Zoom parlarà de tot el que envolta aquests equips salvavides i indagarà en temes tan desconeguts com qui paga el rescat i què succeeix si el motiu és una negligència. Dilluns 25 de març, a les 22:00 hores en À Punt.

Arxivat a:

Destacats