Oci

'Zoom': Professions de difícil cobertura

Hostaleria, funerària, construcció… El programa d'investigació d'À Punt, s'endinsa en l'anàlisi d'ocupacions que presenten desafiaments significatius a l'hora de trobar personal

Guardar

Jose Sáez, presentadora de Zoom a À Punt
Jose Sáez, presentadora de Zoom a À Punt

Més de 20 milions i mig d'espanyols treballen en l'actualitat, enfront dels 2,7 que es troben en atur, segons el Ministeri de Treball. Però independentment d'esta xifra de desocupació, existixen llocs de treball difícils de cobrir. El Zoom del pròxim dilluns 12 de febrer a les 22.00 hores, descobrirà quins són els llocs de treball de més difícil cobertura i els motius pels quals succeïx.

Segons un informe de l'empresa de recursos humans Adecco, els sectors amb més dificultats per a trobar empleats, en 2023, van ser el transport i emmagatzematge (22,1%), seguit de la indústria, el comerç minorista i l'hostaleria (8,8%).

Segons l'organització Hostaleria d'Espanya, este sector té problemes per a cobrir 100.000 llocs de treball. Per què? Analitzem, fil per randa, quines són les condicions laborals dels cambrers i les raons d'eixa falta de personal, que s'ha convertit en un problema.

Però no és l'únic conflicte. Existixen altres àmbits laborals que tampoc troben personal. La mort porta aparellada una sèrie de professions, com a enterramorts, encarregat del manteniment de cementeris o tanatopràctic, però molt poques persones aposten per este sector.

Netejaria una casa amb 150 kg de fem? I on s'haja trobat a una persona morta des de fa mesos o l'escenari d'un crim truculent? Estes són les labors que exercixen els professionals dedicats a les neteges traumàtiques, i l'equip de Zoom serà testimoni d'esta desconeguda indústria.

Al contrari, hi ha treballs que més d'un faria fins i tot gratis. Per exemple, provar snacks, ballar en concerts o pujar a muntanyes russes. Són els anomenats cooljobs o treballs dels somnis. Zoom abordarà en què consistixen, si realment són ideals, així com les campanyes de màrqueting que existixen darrere.

Així i tot, no tots són oficis moderns o complicats. Què succeïx amb els de tota la vida? Per què no tenen relleu? Les noves generacions ja no volen ser calafatadors o picapedrers?

El pròxim programa produït per Secuoya Studios per a À Punt s'endinsa en aquelles professions que gran part de la societat rebutja i tan difícils són cobrir en el mercat laboral.

Arxivat a:

Destacats