Oci

'Zoom' analitza les conseqüències de l'envelliment de la població

Actualment hi ha 20.000 persones a Espanya que superen els 100 anys d'edat i el programa d'investigació d'À Punt es pregunta per les raons de l'augment de l'esperança de vida

Guardar

Zoom À Punt analitza l'envelliment de la població valenciana
Zoom À Punt analitza l'envelliment de la població valenciana

La població valenciana envellix. Els majors de 64 anys superen ja el 20% i l'esperança de vida se situa entorn dels 84 anys. Mentre que la població espanyola major de 64 anys va créixer un 2,1% en l'últim any, el segment de menors de 16 anys es va reduir un 0,6%. Existixen dos milions i mig més de persones en edat de jubilació que de xiquets i adolescents.

Zoom, el programa d'investigació d'À Punt que presenta la periodista Jose Sáez, analitza este dilluns 15 d'abril les conseqüències derivades d'estes dades tan concretes relacionats amb l'edat. Com ho afrontem? Què suposa tindre una població cada vegada més envellida?

Espanya compta amb deu milions de persones majors de 65 anys, que tenen una pensió mitjana de 1.375 euros. Una societat marcada per l'augment de l'esperança de vida, que ha elevat el nombre de persones octogenàries i centenàries, i majoritàriament dones. El programa produït per Secuoya Studios per a À Punt analitza quins són els principals problemes als quals s'enfronten les persones majors: Som una societat amable o es definixen pel contrari?

La catalana Maria Branyas amb 117 anys és la persona més major del món i, com ella, més de 20.000 ciutadans que arriben a la centena, segons revela un estudi del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC). Arribar als 100 anys és qüestió de genètica? Quin és el secret?

Zoom acostarà a l'espectador tots els matisos de l'envelliment, dilluns que ve, a les 22 hores en À Punt.

Arxivat a:

Destacats