Oci

Xarangues, tallers i teatre en la gran festa gratuïta per la Igualtat de Torrefiel i Orriols

L'Ajuntament de València ha preparat una jornada d'activitats per a celebrar l'obertura de la Unitat d'Igualtat

Guardar

Xaranga. Imatge de Marc Pascual a Pixabay
Xaranga. Imatge de Marc Pascual a Pixabay

Una gran festa gratuïta per la Igualtat arriba aquest cap de setmana als barris de València. I és que la zona de Torrefiel i Orriols serà escenari d'una celebració, organitzada per l'Ajuntament de València, amb motiu de l'obertura de la nova Unitat d'Igualtat.

Aquesta jornada festiva tindrà lloc aquest dissabte 25 de febrer i se situarà en la plaça de Salvador Allende d'11 a 14 hores. Tal com s'ha detallat des del Consistori, estan previstes les actuacions de xarangues, així com tallers i teatre infantil, actuacions musicals i un monòleg a càrrec de Maria Juan, que serà la conductora de l'acte.

Així mateix, també hi haurà un lloc informatiu sobre la nova Unitat d'Igualtat i, durant tota la jornada, es realitzaran visites obertes i gratuïtes al centre amb l'objectiu que la ciutadania del barri conega el recurs.

Precisament, la regidora d'Igualtat, Lucía Beamud, valora aquest tipus de celebracions, ja que les considera com a "claus per a visibilitzar la igualtat al carrer, per a trencar pors i per a donar a conéixer recursos municipals com la Unitat d'Igualtat de Torrefiel-Orriols".

Beamud, a més, ha incidit en la tasca que es desenvolupa des dels ajuntaments, l'administració més pròxima a la ciutadania. Per a l'edil, "el treball del tu a tu, del cara a cara i de proximitat amb les entitats i la ciutadania a través, per exemple, de les unitats d'igualtat és importantíssim".

La Unitat d'Igualtat Torrefiel-Orriols va començar a funcionar el mes passat després de la rehabilitació de l'immoble, que ha tingut lloc al llarg del 2022. Les obres, amb un pressupost de 143.264,00 euros, van tindre en compte la perspectiva de gènere i les necessitats de la població femenina com a principal grup destinatari. Igualment, s'ha elaborat un estudi diagnòstic i un projecte de treball comunitari, que guien el programa que es durà a terme.

Destacats