Oci

El Palau de la Generalitat es podrà visitar gratis durant aquestes Falles

La ciutadania podrà recórrer les principals estades d'aquesta emblemàtica seu governamental fins a dijous que ve 16 de març

Guardar

Palau de la Generalitat Valenciana
Palau de la Generalitat Valenciana

El Palau de la Generalitat obri les seues portes durant les Falles perquè la ciutadania puga visitar una de les edificacions més emblemàtiques de la ciutat de València. Així, tota aquella persona que ho desitge podrà entrar gratuïtament a la seu del govern valencià fins el pròxim dijous 16 de març en horari d'11:00 hores a 18:00 hores cada dia.

Els qui visiten el Palau podran fer un recorregut per les principals dependències com el saló de les Corts (les parets del qual estan cobertes per frescos de Juan Sariñena); o el saló dels Reis, on se celebra el lliurament dels Premis Jaume I i hi ha retrats dels reis de València, des de Jaume I fins a Alfonso XIII. També es podrà accedir al Pati Gòtic, la Sala Daurada Gran, la Sala Daurada Xicoteta i la Sala Nova.

En aqueix sentit, aquestes jornades de portes obertes es faran amb motiu de la celebració de les Falles 2023 i també de les Festes de la Magdalena de Castelló. Precisament, el Pati Gòtic del palau albergarà la representació d'una falla i també una gaiata, el monument típic de les festes castellonenques.

Palau de la Generalitat
Palau de la Generalitat

Situat en ple centre districte de Ciutat Vella molt pròxim a la plaça de la Verge (en el carrer Cavallers número 2) és una construcció que data del segle XV i està declarada Monument Històric Artístic Nacional. De fet, aquest espai, que és la seu de la més alta representació de les institucions valencianes, guarda una gran quantitat d'obres d'art com a pintures, escultures, azulejería o mobles.

Visites guiades de dilluns a divendres

A part d'aquestes jornades de portes obertes especials a causa de les Falles i les Festes de la Magdalena, el Palau de la Generalitat també ofereix visites guiades gratuïtes cada setmana de dilluns a divendres en horari de matí.

Així, es pot accedir tant en grup com de manera individual i gaudir d'una visita guiada d'uns 30 minuts per les estades més emblemàtiques d'aquest edifici. Per a reservar es pot enviar un correu a [email protected] o cridar al 963424636.

Destacats