Oci

'Valencians al món' visita Melbourne, la capital australiana de l'art

Guardar

'Valencians al món' visita Melbourne
'Valencians al món' visita Melbourne

Aquest dimecres 8 de febrer, a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món viatja a Melbourne, la segona ciutat més gran d'Austràlia i la capital de l'estat de Victòria.

Acompanyats pels nostres valencians i valencianes, descobrirem Melbourne, una ciutat d'Oceania amb un estil de vida força europeu, coneguda per la seua infraestructura, els esdeveniments esportius i l'art que es respira als carrers.

Juan Gómez, de Benetússer (Horta Sud), fa set anys que viu a Melbourne. Amb ell, farem una passejada en globus aerostàtic per a veure la impressionant silueta de la ciutat. Després, visitarem el conegut Queen Victoria Market i pujarem a l'Euroka Tower, l'edifici més alt de Melbourne. Acabarem la nit amb un fantàstic espectacle drag, on coneixerem València. València és l'alter ego de Juan, és el seu nom artístic quan actua de drag queen. De la mateixa manera, coneixerem Daiana, el nom artístic de Dani, també valencià i amic de Juan. Més tard, també l'entrevistarem.

Nico Gómez, de València, viu a Melbourne des de fa tan sols quatre mesos, tot i que fa deu anys que viu a Austràlia. Amb ell, coneixerem l'Albert Park, el pulmó de la ciutat, on es troba el circuit de la Fórmula 1. Eixirem de la ciutat per a anar a la Great Ocean Road i visitar els Dotze Apòstols, el monument natural més conegut de la ruta.

Aquest és el programa més especial, fins al moment, per a la reportera Cristina Orts. Melbourne va ser la seua casa durant uns quants anys. Cristina es va enamorar d'Austràlia quan treballava en 'Españoles por el mundo' i va decidir anar-se'n a Melbourne a viure. Anys més tard, va passar de ser una valenciana al món a treballar entrevistant valencians al món. Ara ha tornat al lloc que sempre sentirà com la seua segona casa per a entrevistar el seu antic cap, Jose Ortega.

Jose és del Cap de l'Horta (Alacant) i viu a Melbourne des de fa dotze anys. Ens citarà a Flinders Street Station i veurem el seu art de carrer. Seguidament, coneixerem la història dels aborígens, la civilització que es va assentar a Austràlia i que és la més antiga del món. Per últim, coneixerem la intrigant Old Melbourne Gaol, presó on va estar tancat el bandoler Ned Kelly.

Ens trobarem, ara sí, amb Dani Alfonso. És d'Elda (Vinalopó Mitjà) i viu des de fa tres anys a Melbourne. Coneixerem Fitzroy Market i tastarem un brunch australià. Dani, a més de ser ballarí, treballa amb persones amb necessitats especials i ens mostrarà la gran labor que fa amb aquests xiquets i xiquetes. Sorprendrem Dani amb un obsequi molt emocionant de la seua família.

Erik Soriano és natural de València i viu des de fa quatre anys a Melbourne. Anirem al centre de la ciutat per a conéixer la zona comercial. Erik és professor de ball i ens ensenyarà Essendon, una de les escoles de dansa més importants de Melbourne. Allí mateix donarem un regal molt especial a Erik: una medalla de la seua iaia.

Rocío Ortells, de Dénia (Marina Alta), viu a Melbourne des de fa set anys. Amb ella, descobrirem una curiositat de la moda australiana: els australians són amants de la moda vintage, així que nosaltres eixirem a comprar peces de segona mà. Ens acomiadarem de Rocío amb un gran dinar australià.

Arxivat a:

Destacats