Oci

‘Valencians al món’ viatja a la costa de Dinamarca per a submergir-se en la seua cultura

El programa de les nits de dimecres d’À Punt es trasllada fins al nord d’Europa per a explorar aquesta destinació coneguda per unes ciutats plenes d'encant que mesclen l'autenticitat històrica amb un ambient més modern i relaxat.

Guardar

Nerea Camps, reportera de Valencians al món
Nerea Camps, reportera de Valencians al món

Aquest dimecres 18 d’octubre, a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món viatjarà fins a la costa danesa amb la reportera Nerea Camps. Aquesta destinació és molt més que una línia de costa. És un món d'experiències diverses que convida a explorar, relaxar-se i connectar amb la natura i la cultura danesa en la seua màxima expressió.

David Cuquerella, veí de Benigànim (Vall d’Albaida), fa deu anys que viu a Aarhus. Al Mercat d'Ingerslev trobaran una gran varietat de productes frescos i, a més a més, bona cosa de flors. Aprofitaran per a conéixer la seua família i es traslladaran a l’escola Frederiksbjerg, on coneixeran com funciona l’educació danesa. Visitaran el Museu Moesgaard, dedicat a l’antropologia i història vikinga. Acabaran amb la visita als edificis Dokk 1, Lighthouse i Iceberg, i aprendran algunes curiositats sobre la història de cadascun d'ells.

Jorge Canet, veí de València, fa onze anys que viu a Aarhus i ens esperarà al Salling Rooftop. Des d’allí aniran a visitar l’empresa eòlica Vestas, lloc on treballa. Seguidament, es traslladaran a Marselisborg Deer Park, on donaran de menjar a un grup de cérvols. Després, visitaran el palau de Marselisborg i, finalment, acabaran a l’Event Park d’Aarhus, on posaran a prova Jorge, el nostre protagonista.

Nerea Clemente, veïna del port de Sagunt (Camp de Morvedre), fa tres anys que viu a Aarhus i, amb ella, tindran l’oportunitat d’entrar a la universitat de la ciutat per a veure com és per dins i perquè ens conte com funciona el sistema educatiu a Dinamarca. A continuació, caminaran pel centre de la ciutat i visitaran Den Gamle By, un museu que fa una recreació de com es vivia abans ací. Acabaran a Street Food, on menjaran uns plats típics danesos.

Carlos Galán, veí de València, fa dos anys i mig que viu a Aarhus i els esperarà a Galten, una localitat situada a vint quilòmetres d’Aarhus. Aprofitaran per a veure la seua casa i, després, aniran fins al barri alternatiu de Godsbanen. Allí muntaran en unes bicicletes fetes a partir de les deixalles que llança la gent. Més tard, passejaran pel Boulevard Garden, la zona més concorreguda de la ciutat. Per últim, faran un tast de cerveses a Under Masken i jugaran a un parell de jocs ben particulars en un altre bar, Bodegaen.

Luís Ibáñez, veí de València, fa cinc anys que viu a Aarhus. Els citarà a Skanderborg, un xicotet poble danés a vint minuts d’Aarhus. Allí prendran un bany viking i, en acabar, entraran en una sauna. Seguidament, aniran a casa de Luís, on coneixeran la seua família. Per a acabar, s’acostaran al parc de Legoland, on disfrutaran pujant a les seues atraccions.

Dinamarca i la Dannebrog

La bandera nacional de Dinamarca, coneguda també com Dannebrog, s'erigeix no sols com un emblema icònic, sinó també com un testimoni mil·lenari de la història danesa. I és que és una de les banderes nacionals més antigues del món que encara enarboren la seua esplendor. Es remunta a temps medievals i està banyada per la boira de la llegenda. La llegenda conta que la vibrant creu roja sobre fons blanc va caure del cel durant una acarnissada batalla a Estònia l'any 1219 i que, d'aquesta manera, fou un presagi de victòria i un símbol d'unitat. Des d’aleshores, la Dannebrog ha sigut un estendard de la nació danesa, el reflex tangible d'un llegat històric que persisteix a onejar en l'actualitat.

Arxivat a:

Destacats