Oci

'Valencians al món' estrena temporada visitant Tòquio

El programa s'ha desplaçat al Japó per a buscar els residents de la Comunitat Valenciana a la capital nipona i ensenyar-nos una metròpolis extravagant, curiosa i única on tot és possible

Guardar

Graciela Esteve, veïna de Mislata (l'Horta Sud) en ‘Valencians al món’
Graciela Esteve, veïna de Mislata (l'Horta Sud) en ‘Valencians al món’

Aquest dimecres torna el programa més viatger a la graella de la televisió d'À Punt per a oferir-nos cada setmana les millors escapades que molts valencians van fer un dia però, no com a destinació de vacances, sinó per a canviar de residència.

Valencians al món, torna en el seu horari habitual, les 22 hores, i viatjarà, amb la reportera Cristina Orts, fins a Tòquio, la capital del Japó, coneguda per la sorprenent fusió entre tradició i modernitat. En aquesta ciutat de gratacels futuristes i temples antics, la cultura pop, la gastronomia i la tecnologia d'última generació convergeixen de manera única.

Trobarem Javier Luna, veí de Benicarló (Baix Maestrat), que fa trenta anys que viu a Tòquio. Cristina ha quedat amb ell al barri de Shibuya, concretament al pas de vianants més famós del món. Visitaran l'estàtua de Hachiko i pujaran a l'edifici Magnet by Shibuya 109, on assistirem a la millor vista panoràmica de la ciutat. Més tard, aniran a l'estació més concorreguda de tot el món: l'estació de Shinjuku. Allí agafaran el metro per a desplaçar-se fins a l'edifici del govern metropolità. En acabar, faran un passeig per Shibuya de nit i s'acomiadaran.

Adrián Trujillo, veí d'Alcoi (Alcoià), fa un any i mig que viu a Tòquio i quedaran amb ell en un dels llocs més curiosos de la ciutat: el mercat exterior de Tsukiji. Aquest és el mercat de peix més gran del món i és que s'hi venen més de 450 espècies diferents de peix i marisc. Després, visitaran el temple més antic de Tòquio: el temple Senso-ji. Ens desplaçaran fins a Bunkyo i Adrián ens ensenyarà l'empresa on treballa. Per a acabar, visitaran Harajuku, on entrarem a la primera cafeteria d'animals amb porquets, MiPig Cafe, i coneixerem la seua parella.

Anna Capoví, veïna de Vila-real (Plana Baixa), fa quatre anys i mig que viu a Tòquio. Es va citar amb Valencians al món a Akihabara, el barri del manga. Passejaran per allí i Anna ens ensenyarà què és un gashapon: una bola de plàstic de 10 cm que té un regal sorpresa a l'interior. Ens adonarem que hi ha un gran nombre de màquines expenedores al carrer. Seguidament, es desplaçaran fins a Odaiba, una illa que està al costat de Tòquio i que és famosa per tindre una rèplica de la torre Eiffel i un robot gegant anomenat Gundam. Per a acabar, visitaran l'Unko Museum, un museu sobre la caca. El seu creador, Masaru Kobayashi, el va obrir amb l'objectiu que deixara de ser un tema tabú entre la població japonesa.

Víctor Pujades, veí de la Vall d'Uixó (Plana Baixa), fa un any que viu a Tòquio. Es trobaran amb ell a Akihabara, l'epicentre de la cultura dels videojocs, l'anime i el manga, i visitaren l'oficina on treballa. A la botiga Super Potato, jugaran al videojoc Street Fighter i, més tard, es traslladaran novament a Shinjuku, el centre comercial i administratiu més important de la ciutat. Passejaran per Omoide Yokocho, un carreró emblemàtic amb diversos llocs per a menjar i prendre begudes alcohòliques. Acabaran a The Millennials Shibuya, un hotel càpsula on passaran la nit.

Graciela Esteve, veïna de Mislata (Horta Sud), fa cinc anys que viu a Tòquio. Amb ella, visitaran Takeshita Street, centre de tendències de roba urbana i un dels carrers més estrambòtics de la ciutat. Aniran, també, al parc Yoyogi, el quart parc urbà més gran de Tòquio. Finalment, acabaran al barri Suginami, on viu la nostra valenciana. Graciela ens ensenyarà sa casa i coneixerem la seua parella.

Marisa Galiana, veïna de València, fa quatre anys que viu a Tòquio. És la primera espanyola dins del món Idol japonés i se la coneix com Ruki. Quedaran amb ella a Ikebukuro, barri on es troba la botiga d'anime més gran del món. Més tard, aprofitaran per a fer una parada al carrer, on tastaran i veuran alguns productes gastronòmics que portarà la nostra valenciana i que només trobarem al Japó. Per a acabar, aniran a un karaoke, a Shinjuku, on coincidiran amb Graciela, l'anterior valenciana.

Tòquio i la cultura otaku

Tòquio és l'epicentre global de la cultura otaku, on fanàtics de l'anime, el manga i altres formes d'entreteniment pop troben un paradís d'experiències. Des del famós barri d'Akihabara, farcit de botigues d'electrònica i productes otaku, fins a cafeteries temàtiques on els personatges d'anime cobren vida, Tòquio abraça i celebra aquesta subcultura. Les convencions, les projeccions i les exposicions temàtiques, així doncs, hi són comunes i la ciutat, fins i tot, ha influït en la producció global d'anime i manga. Els visitants poden submergir-se en un món ple de creativitat i passió, on la cultura otaku forma una part vibrant i distintiva del teixit urbà de Tòquio.

Destacats