Oci

‘Valencians al món’ descobreix Montpeller, el lloc de naixement de Jaume I

Guardar

Sandra, protagonista de Valencians al món
Sandra, protagonista de Valencians al món

Demà dimecres, a les 22:00 h, Valencians al món s'endinsarà en una emocionant aventura a Montpeller, la ciutat on va nàixer Jaume I el Conqueridor. Amb el reporter Enrique Tena al capdavant, el viatge promet descobriments fascinants i experiències úniques. Montpeller, situada al sud de França, és famosa per tindre un clima mediterrani i 300 dies de sol a l'any. Aquesta ciutat, coneguda per les seues nombroses universitats, és un focus d'activitat juvenil. Destaquen les facultats de Medicina i Dret, que atrauen estudiants de tot el món.

Acompanyats d'Eduardo, originari de Xàtiva (Costera) i resident a Montpeller des de fa onze anys, sobrevolarem la regió en un ultralleuger; des de les altures veurem la mar, on cultiven una gran varietat d’ostres i clòtxines. També visitarem el taller d'un lutier especialista en la fabricació i reparació de violins. La seua parella, Alicia, també de Xàtiva, que fa quatre anys que viu a França, ens guiarà a través de les empremtes de Jaume I, conegut com el Conqueridor, que va nàixer precisament a Montpeller.

Amb Lluís, de la Font d'en Carròs (Safor), que fa dotze anys que està a Montpeller, farem una visita al port de Seta, un dels més importants de França, i disfrutarem d'un mercat local on degustarem delícies com les ostres fresques. La jornada acabarà amb un passeig a cavall per la Camarga, un santuari de la naturalesa amb una biodiversitat molt rica.

Paola, recentment instal·lada a Montpeller des de Novelda (Vinalopó Mitjà), ens acompanyarà en una aventura d'espeleologia. Després explorarem el cor de la ciutat, visitant la catedral i l'antiga Facultat de Medicina, que continua en funcionament des de fa segles i on van estudiar Nostradamus o Arnau de Vilanova.

Javier, de València, fa set anys que viu a Montpeller. Ell ens mostrarà la ciutat des de la perspectiva d'un bicitaxi i ens conduirà al Château de Flaugergues, un monument històric que destaca pels seus magnífics jardins. Montpeller és coneguda per tindre un gran nombre de palauets d’estiueig de la noblesa i la burgesia.

Finalment, amb Sandra, de Paterna (Horta Nord), que fa cinc anys que viu a Besiers, una ciutat veïna, visitarem una botiga de formatges artesans i tastarem especialitats locals com el magret d'ànec i el camembert al forn, acabant el dia amb una sessió de fotos memorable.

Arxivat a:

Destacats