Oci

València: què fer en agost

La capital de la Comunitat Valenciana ofereix una gran varietat d'activitats per a aquells que la visiten en aquest mes d'agost

Guardar

pres_la_ciutat_de_les_arts_i_les_ciencies_foto
pres_la_ciutat_de_les_arts_i_les_ciencies_foto

València és reconeguda com un dels llocs més turístics del nostre país a causa de l'excel·lència tant del seu clima, mediterrani i calorós, i de les seues platges. No obstant això, València té moltes més coses dins del seu catàleg: arts escèniques, celebracions tradicionals, música, exposicions...

La província acull gran quantitat d'esdeveniments de llarg a llarg de totes les seues localitats, comptant amb una oferta diversa que crida a participar a tots els públics: homes i dones, joves i majors, festers i gent tranquil·la, gent de platja i gent de ciutat, etcètera.

Per a començar, per a aquells que ja han tingut massa platja, o que han sucumbit a l'estrés que significa trobar un buit en el qual muntar el seu campament, la piscina-parc de Benicalap estarà oberta fins al 2 de setembre. La piscina ofereix els seus serveis de dilluns a divendres de 12 a 18.30 i els caps de setmana i festius, d'11 a 19 hores, i es podrà accedir a ella per 3,25 €, 1,65 € per a menors, jubilats i majors de 65 anys i persones amb discapacitat d'un 33% o superior. A més, el parc-piscina està connectat amb el circuit de transport públic de València, pudend accedir al mitjançant les línies L4 de MetroValencia i L12, 28 i N10 d'EMT, Així mateix, el parc aquàtic Aquópolis de Cullera també tindrà obertes les seues portes fins al 3 de setembre, i mantindrà el seu horari d'accés d'11 a 19 hores cada dia.

Els amants de la música també tenen lloc

Per als més melòmans, València també acollirà gran quantitat d'esdeveniments relacionats amb la música. Entre ells estan el festival de rock Jove Rock 2018, situat en la localitat de Paiporta des de l'11 fins al 15 d'agost, i que estarà protagonitzat per grups de gran rellevància en el rock espanyol més irreverent, com són Riot Propaganda, Machete en la boca o Funkiwis, a més de comptar amb la participació diversos grups de rock valencià com són La Fúmiga o Atzembla.

I per als quals cerquen una experiència musical més amena, l'hotel-balneari Las Arenas obri les seues portes cada divendres de manera gratuïta fins al 31 d'agost perquè el públic puga gaudir de música en directe alhora que passegen per un dels millors mercats gastronòmics. El recinte acull un dels millors esdeveniments de l'oci gastronòmic: un comprat gurmet al costat d'una zona de restauració composta per foodtrucks de diferents companyies. Entre aquests foodtrucks es troben N5 Garage, el foodtruck de la coneguda hamburgueseria N5, i la "Gastroneta", un dels millors foodtrucks especialitzats en hot dogs americans. A més, el concursant de MasterChef Toni Carceller també participarà en el festival gastronòmic de foodtrucks. El cuiner valencià, que ha començat un projecte amb el qual recorrerà tota Espanya en un autobús anglés dels anys 1960, reconvertit en una cuina errant, estarà oferint les seues creacions durant tot el festival culinari. I per a amenitzar les vetlades de menjar al costat de les vistes de la platja que ofereix l'hotel, s'inclou la música de diversos artistes locals que delectaran als comensals i curiosos del món "foodie".

Teatre i arts escèniques

Aquells que vulguen gaudir dels espectacles que ofereixen les arts escèniques estan de sort, perquè València també compta amb diversos esdeveniments del sisé art. Entre aquests es troben la comèdia teatral "Grans Èxits", encapçalada pel presentador Jorge Javier Vázquez i Inés León i dirigida per Juan Carlos Rubio, que estarà en la cartellera del Teatre Olympia des del 29 d'agost fins al 2 de setembre. A més, les celebracions tradicionals d'alguns pobles coincideixen en aquest mes, com la celebració de Moros i Cristians d'Ontinyent, declarades Festa d'Interés Turístic Nacional, i que tindrà lloc del 19 al 27 d'agost.

També estan en la programació de les arts escèniques l'espectacle de flamenc en directe del Café del Duende, un dels millors tablaos andalusos de València. El local acollirà les actuacions de Carlos Ruíz, "La Chusa", "El Tete" i Manuel Reyes del 9 al 12 d'agost; de Rosa Sanz, Yolanda López, "El Tete", Tomás de l'Afecte i Manuel Reyes del 16 al 19 d'agost; d'Isabel Julve, Júlia Gimeno i Kike Naval del 23 al 26 d'agost i de Verónica Clauer i Lorena Franco l'última setmana del mes.

A més, l'Autocine Star obri fins al 31 d'agost amb la projecció de dues pel·lícules per nit: Hotel Transilvania 3 i The Equalizer 2 del 10 al 16 d'agost i El Pacto i La Purga: La Noche de les Bestias del 17 al 23 d'agost. Les persones que desitgen gaudir del cinema més nou a l'aire lliure podran fer-ho amb les diferents tarifes que ofereix l'Autocine: 6,50 €/persona, 3,50 €/persona en el dia de l'espectador i amb el seu paquet familiar de 14 € per a 3 persones.

Exposicions

Finalment, per als interessats en l'art pictòric i l'escultura, també hi haurà esdeveniments a la seua disposició. El Centre Cultural Bancaixa mantindrà la seua exposició "Sorolla i l'espiritualitat" fins al 2 de setembre. L'exposició és d'entrada gratuïta i pot visitar-se de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 17 a 21 hores. També estarà oberta l'exposició "Joan Verdú: Bonus Track", que homenatja al pintor, mort l'any passat, fins al 30 de setembre en el recinte La Nau.

La Ciutat de les Arts i les Ciències també acollirà dues exposicions: "Sis Escultures", en la qual la Fundació Hortensia Herrero porta les escultures de l'artista Tonny Cragg, un dels majors referents icònics de ressorgir de l'escultura britànica de 1980, a més, l'exposició anirà acompanyada d'espectacles d'aigua, llum i so tots els dijous, divendres i dissabtes fins a l'1 de setembre. L'esdeveniment té caràcter gratuït i és a l'aire lliure, i pretén combinar les formes orgàniques de les seues escultures, situades en la illeta del pont de Montolivet, amb les llums i l'aigua dels espectacles nocturns. L'altra exposició que presenta la Ciutat de les Arts i les Ciències és "Travelling Bricks", que estarà en el Museu de les Ciències fins al 21 d'octubre. L'exposició pretén ser un recorregut per la història de la humanitat des de la invenció de la roda. Totes les peces de l'exposició estan realitzades amb peces de Llec, sumant un total de més de 200.000 peces. A més, l'exposició també comptarà amb una "màquina del temps", també construïda amb blocs de Llec. L'exposició pretén un retorn a la infància dels visitants i ensenyar el recorregut de la humanitat fins al present. Aquesta exposició obri cada dia de 10 a 21 hores i ofereix un servei d'adquisició telemàtica d'entrades.

Arxivat a:

Destacats