Oci

Els carrers d'Utiel s'il·luminen aquest cap de setmana amb 50.000 ciris

Del 9 a l'11 de juny, Utiel acollirà un mercat d'artesania, activitats gastronòmiques i l'encés de veles per a rememorar l'esdeveniment històric succeït fa 200 anys

Guardar

Anterior edició d'"Utiel, 250 años a la luz de las velas"
Anterior edició d'"Utiel, 250 años a la luz de las velas"

Utiel rememora aquest cap de setmana un dels esdeveniments històrics més destacades de la història d'aquesta localitat que va esdevindre fa 250 anys. Es tracta de l'encesa de ciris que va fer fa hui més de 200 anys la població d'Utiel en l'església per a demanar que pararen les fortes pluges i es pogueren salvar les collites.

Un esdeveniment que es recorda en l'actualitat a través d'"Utiel, 250 años a la luz de las velas" i que celebra la seua setena edició aquest cap de setmana, del 9 a l'11 de juny, en aquesta localitat de l'interior de València. Un mercat d'artesania, visites a edificis d'interés del municipi, exposicions i gastronomia seran algunes de les activitats principals d'aquests tres dies i es pot consultar la programació completa en aquest enllaç.

També hi haurà activitats infantils com tiovivo ecològic, llits elàstics i tallers de ciris, màscares, gominoles o cotó de sucre que es desenvoluparan el diumenge entre la Porta de les Eres i el Mercat d'artesans a partir de les 11 hores.

Precisament, el mercat de venda de productes d'artesania serà un dels actes centrals del cap de setmana. Així, les parades que ho componen estaran col·locats del 9 a l'11 de juny en el carrer Beato Gálvez i limítrofes i es podran comprar productes de cellers, tradicionals i artesanals. A més, la gastronomia serà una altra de les grans protagonistes aquest divendres, dissabte i diumenge i es preveu la instal·lació de food trucks en el mercat d'artesania i tastos comentats sobre vins de cellers de la zona en el saló d'actes Centre Social.

Encesa de ciris

No obstant això, l'acte principal de la setena edició d'"Utiel, 250 anys a la luz de las velas" se celebrarà el dissabte 10 de juny a partir de les 22 hores quan comence l'encesa de les quasi 50.000 ciris que s'han col·locat pels carrers i places d'Utiel. Seran Remedios Guerrero i Arantxa Soriano les encarregades enguany d'il·luminar els primers ciris.

Abans de l'encesa dels ciris, entorn a les 21.15 hores, començarà en la plaça de l'Ajuntament una representació teatral a càrrec de l'Agrupació Escènica Enrique Rambal. En aquesta, s'escenificarà el fet històric que va succeir fa dos segles i que es rememora amb aquest esdeveniment en l'actualitat.

 

 

Destacats