Oci

La tradició del foc, protagonista de la nova ruta pels carrers de Paterna

Aquesta ruta ha sigut ideada per a promocionar la cultura del foc de la localitat valenciana

Guardar

Cohets a la nit de "La Cordà" de Paterna
Cohets a la nit de "La Cordà" de Paterna

És un fet que la localitat valenciana de Paterna va lligada amb la tradició del foc. Per això, l'Ajuntament de Paterna ha programat aquest dimecres un recorregut nou pels llocs referents del foc a la ciutat sota el nom de “Ruta del Foc”.

Aquesta ruta es podrà fer tots els dissabtes del mes d'agost a partir de les 22.00 hores i inclourà tots els racons més emblemàtics d'aquest municipi que tinguen una especial vinculació amb el foc. La regidora de Turisme, Cultura i Foc, Teresa Espinosa, ha assenyalat que aquesta nova ruta és una aposta segura pel patrimoni i la cultura de la localitat que ajudarà a conéixer més a fons una de les “facetes més icòniques de la Ciutat del Foc”.

Les persones interessades poden inscriure's des de l'Oficina de Turisme de dimarts a diumenge de 9.00 a 15.00 hores, a través del telèfon 96 305 31 24 o escrivint un whatsapp al 607 218 403.

Paterna, la Ciutat del Foc

El parlament valencià va reconéixer en 2021 la forta vinculació i importància del foc i la pólvora per a la ciutat valenciana, i per això la va batejar com la "Ciutat del Foc". "Aquesta declaració suposa un pas molt important per a Paterna per eixa relació que tenim amb el foc. Gràcies a això, ens posiciona internacionalment com a bressol del foc i capital de la pólvora", va assegurar l'alcalde Juan Antonio Sagredo.

A més, cal destacar que "La Cordà" ja forma part de les Festes d'Interés Turístic Nacional. Aquest espectacle és de les festes més antigues de Paterna i suposa la culminació de les Festes Majors de la localitat. Com a exemples de l'arrelament que té aquesta festa a Paterna es troben l'himne propi a aquesta festa, el monument al tirador, una marca registrada pròpia, el Consell Sectorial, la figura del Coeter Major o la regidoria específica dedicada al Foc. La ciutat també ha sigut pionera en alguns àmbits relacionats amb la cultura del foc quant a seguretat i a l'habilitació d'espais específics per a tiradors. Paterna ja ha sol·licitat el reconeixement de la Cordà com a Bé d'Interés Cultural Immaterial, per la repercussió cada vegada major d'aquest acte que forma part dels veïns i veïnes del municipi.

Destacats