Oci

La tradició cèltica arriba a Xàtiva amb Tanxugueiras

Tanxugueiras i Flora (El Diluvi) inauguren aquest dissabte la XXIV edició del Festival Nits al Castell de Xàtiva

Guardar

Tanxugueiras. Imatge de Rocío Cibes
Tanxugueiras. Imatge de Rocío Cibes

Aquest dissabte 8 de juliol donarà principi a Xàtiva la XXIV edició del Festival Internacional de Música Nits al Castell amb un concert que promet ser inoblidable. En aquesta ocasió, l'escenari reunirà les talentoses gallegues de Tanxugueiras i a la valenciana Flora, del grup El Diluvi, en un esdeveniment que ha esgotat totes les entrades disponibles des de fa setmanes.

Tanxugueiras és un grup conformat per Sabela Maneiro, Aida Tarrío i Olaia Maneuro, tres 'cantererias' que revolucionen els sons de la música cèltica en fusionar-los amb ritmes urbans més contemporanis, com el trap i l'electrònica. El trio recull el llegat de les 'pandeireteiras', les dones que es van esforçar per mantindre viva la música tradicional gallega. Encara que porten diversos anys en la indústria musical, van aconseguir reconeixement a escala estatal l'any passat 2022 amb la seua participació en el Festival "Benidorm Fest", on la seua cançó "Terra", interpretada en gallec i evocant els sons tradicionals, es va convertir en la favorita del públic.

L'any passat, van llançar el seu últim disc titulat "Diluvi", amb el qual han estat recorrent tota Espanya amb un espectacle de gran impacte que ara arriba a la capital de la Costera.

Però les gallegues no estaran soles en l'escenari, ja que comptaran amb la companyia de Flora, líder i cantant del grup valencià El Diluvi. L'essència d'aquest grup encaixa perfectament amb el trio gallec, ja que també aposten per una identitat pròpia i es consideren hereus d'un llegat que es remunta a figures històriques del folk valencià com Al Tall o Carraixet, però amb una actualització en la fusió d'estils i una sonoritat completament contemporània.

Accés amb autobús gratuït

Totes aquelles persones que acudisquen a gaudir del concert han de recordar que no es permetrà l'accés al Castell en vehicles privats. No obstant això, el propi festival oferirà un servei d'autobús inclòs amb l'entrada, i també es disposarà d'estacionament gratuït en el Centre d'Especialitats.

Els autobusos eixiran des de les 20.30 fins a les 22.30 hores des de la plaça de l'Espanyoleto cap as Castell, i realitzaran el mateix trajecte de retorn en finalitzar el concert i durant les dues hores següents.

En la mateixa plaça se situarà un punt de venda on es podran adquirir les entrades reservades per a la seua venda en taquilla abans del concert.

Destacats