Oci

El Saló del Còmic més singular aterra a València

El Saló del Còmic 2024, que se celebrarà en Fira València, acollirà dues exposicions molt singulars

Guardar

Saló del còmic de València
Saló del còmic de València

Si eres un amant dels còmics i vius a prop o a València estàs d'enhorabona. En menys d'un mes, de l'1 al 3 de març, la capital del Túria acollirà el Saló del Còmic de València 2024 en Fira València que combinarà cultures i tradició en una de les edicions més singulars que s'han fet fins hui.

I és que el Saló d'enguany gira entorn de dues cultures diferents representades en els còmics. En primer lloc, l'exposició 'La historieta mexicanda de ida y vuelta', que la seua comissaria es Laura Nallely Hernández Nieto, mostren els canvis que hi ha hagut en la història de Mèxic des de fa segles.

Hernández Nieto, investigadora d'historieta mexicana i professora de la Universitat Autònoma Metropolitana – Xochimilco, estarà present en l'exposició per a explicar alguns detalls de l'obra en la qual es veu el procés d'evolució social a Mèxic.

Imagen de un cómic. Foto: Erik Mclean
Imatge d'un còmic. Foto: Erik Mclean

D'altra banda, l'altra cultura sobre la qual se centra el Saló del Còmic 2024 és l'africana. Amb l'exposició 'Kubuni' es pretén donar a conéixer el còmic africà entre els fans dels còmics sobretot per la seua faceta molt desconeguda, però que té moltes sorpreses. La comissària és Joëlle Epée Mandengue.

A part d'estes dues exposicions més singulars, Fira València també s'omplirà de tota mena d'articles, continguts multimèdia, escenaris, jocs de rol... A més, també comptarà amb molts autors del món del còmic de totes les cultures, la qual cosa puja el nivell de l'esdeveniment encara més si cap.

Així mateix, els mateixos comissaris de les exposicions també donaran xarrades i explicacions sobre les mostres exhibides i estaran a la disposició del públic per a resoldre qualsevol dubte que tinguen els assistents respecte a la seua obra.

Per això, si eres un fan del còmic i tens l'oportunitat de passar-te per València de l'1 al 3 de març, probablement podràs viure una de les millors experiències de la teua vida.

Destacats