Oci

Sagunt convida a conéixer la màgia del seu barri jueu amb visites nocturnes, jocs i gastronomia

La ciutat albergarà activitats del 8 al 30 de setembre coincidint amb el Mes de la Cultura Jueva

Guardar

Barri jueu de Sagunt
Barri jueu de Sagunt

L'Ajuntament de Sagunt, en col·laboració amb la Xarxa de Jueries d'Espanya, ha preparat un emocionant programa d'esdeveniments que abasten des de jocs i visites guiades fins a delícies culinàries en honor al Mes de la Cultura Jueva, que es durà a terme del 8 al 30 de setembre.

Sagunt es va unir a la Xarxa de Jueries d'Espanya en 2019, i des de llavors, ha treballat a millorar la seua herència jueva, amb l'objectiu d'acostar a la gent a un patrimoni sefardita únic en la Comunitat Valenciana.

L'enfocament principal de Setembre Sefardita 2023 és la "Memòria", que ha sigut un concepte fonamental en la història de la cultura jueva al llarg dels segles. Un tribut especial a la memòria de Sefarad es realitzarà a través de la "Porta de la Memòria", situada a la Casa dels Berenguer. Aquesta recreació simbolitza l'època en què les famílies sefardites vivien en Sefarad i van portar amb si les claus amb l'esperança de tornar a les seues llars. A través d'un codi QR, els visitants poden accedir a un vídeo explicatiu i participar en un sorteig publicant fotos en Instagram.

Jocs i visites guiades

Amir Ezzatvar dirigirà "El joc de la jueria", una experiència interactiva que permet als visitants descobrir els tresors del barri jueu a través de proves i desafiaments.

També oferirà rutes nocturnes per la Jueria de Sagunt. Les visites nocturnes es duran a terme tots els dissabtes de setembre a les 22.00 hores, amb un cost de 15 euros (5 euros per a xiquets de 6 a 15 anys) i requereixen reserva prèvia. 

Experiència gastronòmica

Diversos restaurants locals, com Artesans Forn la Melica, La Taverna de la Serp i Le Fou, s'han unit a la iniciativa, oferint delícies culinàries sefardites preparades especialment per a l'ocasió.

Així mateix, el 22 de setembre, es durà a terme la Conferència "Diàspora i fe vinícola" amb una degustació de vins kosher en Via del Pòrtic.

Gimcana Digital Turística

Durant tot el mes, es podrà gaudir de la gimcana digital turística "El secret del Rabí", un joc per a tota la família que combina diversió i aprenentatge. Pots participar de manera gratuïta a través de l'enllaç en la web de Turisme. A més, els diumenges 17 i 24 hi haurà un joc en família anomenat "Descobreix jugant la jueria de Sagunt".

Per a obtindre més informació i realitzar reserves, pots visitar el lloc web www.saguntoturismo.com o trucar als telèfons 962 655 859 i 962 690 402. També pots acudir en persona a les oficines de Turisme de Sagunt i Port de Sagunt, així com a la Casa dels Berenguer. Gaudeix d'un setembre ple de cultura i gastronomia jueva a Sagunt!

Destacats