Oci

Burjassot celebra el 9 d'Octubre amb jocs infantils i les tradicionals calderes

Consulta la programació del 9 d'Octubre prevista a Burjassot aquest 2023

Guardar

Calderes d'arròs amb fessols i naps en la Pineda de la Casa de Cultura de Burjassot
Calderes d'arròs amb fessols i naps en la Pineda de la Casa de Cultura de Burjassot

Burjassot es prepara per a viure una emocionant celebració del 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. La Pineda de la Casa de Cultura i el carrer Pintor Goya seran els escenaris d'aquesta jornada festiva, on els sabors tradicionals amb les calderes i els jocs culturals seran els protagonistes, gràcies a la Comissió de Festes Sant Roc 2024 i al patrocini de l'Ajuntament de Burjassot, sota la direcció de Manuel Pérez Menero en la Regidoria de Festes.

Els actes començaran a les 12.00 hores de dilluns al carrer Pintor Goya, on els més xicotets gaudiran de jocs infantils i els Jocs Tradicionals de l'Entitat Cultural Valenciana "El Piló".

Per a aquells que desitgen quedar-se a gaudir del dinar en la Pineda de la Casa de Cultura, el repartiment d'"arròs amb fesols i naps" començarà a les 14.00 hores. Durant el dinar, hi haurà música en viu per a amenitzar la vesprada. És important recordar que els assistents han de portar el seu propi plat i coberts. A més, les famílies o grups de tres o més persones han de portar recipients per a servir l'arròs de les calderes de manera més ràpida i dinàmica, evitant llargues esperes.

La col·laboració de diverses entitats i grups de la comunitat en aquesta celebració és fonamental. Al costat de "El Piló", se sumen l'Agrupació de Falles de Burjassot, les Clavariesas de la Mare de Déu de la Cabeza, de la Trobada i de l'Asunción, les Festes de Capità Uribarry i 613 Viviendas, l'Associació de Veïns de Maestro Lope, l'Associació Cultural Andalusa Al-Andalus 25 Burjassot, la Clavaria de San Miguel i la Penya El Coet.

El 9 d'Octubre és una data especial en la qual els habitants de Burjassot s'uneixen per a celebrar les seues tradicions i enfortir els llaços comunitaris. La combinació de menjar típic valencià, jocs tradicionals i la col·laboració de diverses associacions promet fer d'aquest dia una experiència inoblidable per a tots els presents.

Destacats