Oci

50 actuacions de mímica es donen cita des de hui a Sueca amb la Mostra Internacional de Mim

La 32 edició d'aquest esdeveniment se celebra entre el 14 i el 18 de setembre

Guardar

Una actuació de la Mostra Internacional de Mim de Sueca
Una actuació de la Mostra Internacional de Mim de Sueca

Sueca acull des d'aquesta vesprada la 32 edició de la Mostra Internacional de Mim (MIM), un esdeveniment que aglutinarà un programa amb 50 actuacions entre el 14 i el 18 de setembre en nou espais escènics.

Es tracta d'un festival dedicat específicament a exhibir funcions teatrals tant de sala com de carrer en els quals el cos, la gestualitat i el moviment dels intèrprets són els principals elements artístics de l'espectacle i el canal comunicatiu amb el públic més rellevant.

Entre els espais des dels quals es podrà gaudir aquests dies de les actuacions està la Plaça de l'Ajuntament, el Centre Cultural Bernat i Baldoví, l'Espai Joan Fuster, o el Poliesportiu Cobert, però, com a novetat, se sumen nous llocs amb la intenció d'aproximar al públic algunes de les noves ubicacions més representatives del patrimoni local.

És per això que es recupera la Plaça de Sant Pere com a espai d'exhibició. Es tracta d'un enclavament "cent per cent públic, perquè el MIM també és carrer", ressalta l'organització en un comunicat. Un altre espai nou és el Pàrquing municipal Ronda del País Valencià i que serà l'espai on el dissabte es puga gaudir de l'espectacle Sacred, de la Companyia La Glo Zirko Dantza, un viatge de dansa i projeccions que porten a connectar amb l'essència de la vida.

Aquesta edició compta, a més de l'Espai Central a l'aire lliure, amb una de les naus del conjunt que, per la seua estructura, dimensions i disseny, és idònia per a oferir una experiència més íntima al públic al voltant d'un espai amb una incalculable càrrega i valor patrimonial. En la ruta d'escenaris també s'inclou el conjunt de béns immobles i d'altíssim valor patrimonial i històric, el Molí del Passiego.

Llocs fonamentals per a la cultura i història de Sueca com són l'Espai Joan Fuster, punt on es pot descobrir gran part del material dels assajos del suecà i que formarà part d'un dels escenaris del festival acollint espectacles com Aforismats, la proposta més revolucionària del Centenari Fuster, o Gap of 42, una recopilació d'acrobàcies cos a cos, de teatre físic i un indici de teatre d'objectes. En la Plaça de l'Ajuntament el públic gaudirà de l'actuació de Pikzpalace i la seua proposta de comèdia fosca Boucherie Bacul.

Destacats