Oci

Moros i Cristians d'Oliva 2023: programa d'actes

Oliva acull del 20 al 23 de juliol les seues festes de Moros i Cristians, celebració declarada d'Interés Turístic Autonòmic

Guardar

Moros i Cristians d'Oliva
Moros i Cristians d'Oliva

Les festes de Moros i Cristians d'Oliva són una tradició arrelada a la comarca de la Safor i constitueixen un dels esdeveniments més esperats de l'any en la zona. Durant quatre dies, veïns i visitants tenen l'oportunitat de submergir-se en la història i reviure les batalles que van marcar el període de la Reconquesta. Enguany se celebrarà del 20 al 23 de juliol amb un complet programa d'actes.

Aquesta celebració ha sigut reconeguda com a Festa d'Interés Turístic Autonòmic a causa de la seua importància cultural i el seu atractiu turístic. El programa d'esdeveniments inclou actes i desfilades impressionants, en els quals els participants llueixen vestits elaborats i representen als diferents bàndols de moros i cristians.

Un dels aspectes més destacats d'aquestes celebracions és l'espectacularitat de les desfilades, en els quals es poden apreciar carrosses, animals muntats com a cavalls, i grups de dolçaines i percussió que amenitzen l'ambient amb la seua música festiva. A més, la presència de pólvora és una característica distintiva d'aquestes festes, i els espectacles pirotècnics afigen emoció i colorit als esdeveniments.

Les festes de Moros i Cristians d'Oliva són molt més que una representació històrica, són un moment de convivència i germanor entre els veïns i visitants. Durant aquests dies, la ciutat s'ompli d'alegria i es respira un ambient festiu en cada racó. A més de les desfilades, s'organitzen activitats complementàries, la qual cosa fa que aquestes festes siguen aptes per a tots els públics.

Si tens l'oportunitat de visitar Oliva durant aquestes dates, no et perdes aquesta experiència cultural i plena de tradició.

Moros i Cristians d'Oliva
Moros i Cristians d'Oliva

Programa d'actes Moros i Cristians d'Oliva 2023

Dijous 20 de juliol

 • 19.00 h - Concentració al passeig de Lluís Vives, per desfilar fins a la plaça de l'Ajuntament on tindrà lloc el Pregó Fester, des del balcó de l'ajuntament, a càrrec de Marina Mascarell, amb la presència d'autoritats i càrrecs festers, per a iniciar les Festes de 2023. Tot seguit, salves d'arcabusseria en honor de la pregonera, capitans i ambaixadors.
 • 20.00 h - Dia del músic. Interpretació de l'himne, el pasdoble Oliva 1990 del mestre Miquel Villar, a càrrec de les bandes que participen en les Festes dirigides per Miguel Ángel Grau Martínez. Arrencada de les Bandes de Música, des de la plaça de l'Ajuntament.
 • 00.30 h - Després del tradicional sopar del Putxero a les cabiles, entradeta informal a ritme de pasdoble dianer, amb la participació popular de totes les persones que vulguen.

Viernes 21 de juliol

 • 08.00 h - Diana. Despertada amb foc d'arcabusseria i banda de música pels carrers d'Oliva.
 • 20.00 h - Entrada Cristiana.

Dissabte 22 de juliol

 • 00.30 h - Gran revetlla a la Mitja Galta de la platja d'Oliva, amenitzada per una actuació musical, fins a l'hora del Desembarcament.
 • 05.45 h - Desembarcada del Bàndol Moro a la Mitja Galta de la platja d'Oliva, amb disparada d'un espectacular castell de focs d'artifici i arcabusseria. Ambaixada mora, batalla i conquesta mora.
 • 19.30 h - Entrada Mora.

Diumenge 23 de juliol

 • 12.00 h - Visita de cabiles entre les diferents filades, acompanyades per les seues respectives bandes de música.
 • 19.30 h - Entrada Infantil. Desfilada de les festeres i festers més menuts, a ritme de pasdoble dianer.
 • 20.30 h - Reconquesta del Castell per part del bàndol cristià. Ambaixada cristiana, focs d'arcabusseria, batalla i reconquesta cristiana.
 • 00.30 h - Castell de focs d'artifici i final de la Festa de 2023.
Destacats