Oci

La Ciutat de les Arts i les Ciències proposa teatre musical, ciència en directe i experiències marines per al pont de desembre

L'Oceanogràfic ofereix les experiències 'Backstage Tour' i 'El mar en tus manos' i el passeig nocturn per la 'Naturalesa Encesa'

Guardar

L'escultura 'Usagi Greeting' de Leiko Ikemura surant sobre el llac sud de l'Hemisfèric de nit
L'escultura 'Usagi Greeting' de Leiko Ikemura surant sobre el llac sud de l'Hemisfèric de nit

La Ciutat de les Arts i les Ciències ofereix als i les visitants una variada oferta per a gaudir dels pròxims festius amb motiu del pont de desembre. En el Museu de les Ciències s'amplien horaris i activitats del dissabte 4 al dimecres 8 de desembre. Entre les novetats, destaca l'obra teatral 'Ramona i Cajal. El secret del Museu' en el Teatre de la Ciència, l'únic musical científic de l'escena nacional, i que està inclòs en l'entrada general.

A través d'una posada en escena amb cançons originals, animacions i efectes audiovisuals, els protagonistes de 'Ramona i Cajal' coneixen a les persones més importants de la història de la ciència, tenen diàlegs interessants i diferents amb objectes del museu, canten amb la poma de Newton el rap de la gravitació universal i se sorprenen en escoltar a Einstein també rapejar sobre els secrets de l'espai i del temps. El públic pot reservar sessió en el punt info de la primera planta del Museu.

L'Hemisfèric ha estrenat aquesta temporada la pel·lícula 'Oceans: our blue planet', que trasllada al públic al món submarí i descobreix la seua extraordinària biodiversitat des de les gelades costes de l'Àrtic fins a les càlides aigües dels tròpics. En la cartellera de l'Hemisfèric destaca també 'L'escull encantat: Kaluoka'hina 3D' amb el nou sistema de projecció i la pel·lícula IMAX 'Amazon Adventure'.

Gaudir d'una exposició a l'aire lliure i gratuïta és unes altres de les propostes de la Ciutat de les Arts i les Ciències. La mostra 'Leiko Ikemura. Ací estem' reuneix un total de sis obres en el llac sud de l'Hemisfèric i és l'exposició més significativa de la reconeguda artista Leiko Ikemuro que s'ha realitzat fins al moment a Espanya. La gran escultura 'Usagi Greeting' s'exposa juntament amb altres cinc obres que 'suren' sobre les aigües del llac sud de l'Hemisfèric.

També s'han programat sessions especials de 'Ciència a Escena' 'Química en acció' i 'La ciència invisible'. Aquests tallers reuneixen les millors experiències de 'Màgia Química', 'Fred, fred', 'aLUZina!', 'Horror al buit' i 'Roent'. S'ofereixen per a un públic a partir de 8 anys ('Química en acció' a la sala 1) i 'La ciència invisible', recomanada a partir dels 10 anys, que es realitza a la sala 2. A més, els més xicotets, de 4 a 8 anys, es converteixen en científics i experimenten amb la matèria i les seues propietats en 'Científic per un dia'.

Passeig nocturn pels jardins il·luminats de l'Oceanogràfic

L'Oceanogràfic manté també per a aquest pont la seua nova experiència 'La Mar a les teues mans', en la qual els visitants poden visitar l'Àrea de Recuperació i Conservació d'Animals (ARCA) de la Mar, també conegut com a hospital de les tortugues marines, i coneixeran el nou aquari de contacte en el qual es podrà 'tocar' la mar i alguns dels seus habitants. A més, amb el 'Backstage Tour' es visitaran les zones menys visibles de l'aquari més gran d'Europa.

Una experiència que es completa amb les projeccions al Cinema 4D de les pel·lícules '20.000 llegües de viatge submarí' i 'Shark', el documental de la BBC, en la qual es podrà sentir el vent, les aromes, els canvis de llum i la vibració en els seients. Una aventura pels fons marins!

Com a novetat, la naturalesa s'il·lumina enguany en l'Oceanogràfic amb la 'Naturalesa Encesa', en la qual un milió de llums banyen els exteriors de l'aquari. Aquatic, que així es diu la versió que ha preparat la productora Let's Go, es podrà visitar fins a principis de gener i ofereix un recorregut màgic en el qual observar l'aigua en tots els seus estats a través de les llums i les projeccions en els característics edificis de Félix Candela.

Destacats