Oci

Disfruta de les aurores boreals de Suècia en ‘Valencians al Món’

Guardar

Valencians al món a Suècia
Valencians al món a Suècia

El programa més viatger d’À Punt ens convida a descobrir les màgiques aurores boreals de Suècia. Aquest dimecres 10 d’abril a les 22:00 h, Valencians al món conta històries fascinants i mostra llocs emblemàtics de Suècia a través dels testimonis dels valencians que han fet d'aquest país nòrdic la seua llar. Ens farà de guia el reporter Lluís Liñana.

Javier, originari d'Elx (Baix Vinalopó) i resident a Suècia des de fa dos anys, ens presentarà Kiruna, una ciutat que destaca per l’activitat minera. La mineria de la zona, rica en magnetita, és una font d'ingressos i d’ocupació crucial per a la regió des del segle XIX. Amb Javier, a més, tindrem l'oportunitat de veure el fenomen celestial més famós de Suècia: les aurores polars terrestres.

Miguel, provinent de Castelló de la Plana i resident a Suècia des de fa nou anys, ens endinsarà en la història i els secrets de l'Ajuntament d'Estocolm, un edifici emblemàtic situat a la pintoresca illa de Kungsholmen. A través del seu relat, descobrirem els detalls arquitectònics i la importància cultural d'aquesta construcció icònica que inclou la prestigiosa Sala Blava, seu del banquet anual dels Premis Nobel.

Laura, valenciana que fa set anys que viu a Suècia, ens guiarà per la plaça del Ferro d’Estocolm, un lloc que, en el passat, va ser un centre comercial animat i ara és un punt turístic important al nucli antic de la ciutat.

Amb Àngela, il·licitana i resident a Estocolm des de fa tres anys, ens embarcarem en un creuer pels voltants de la capital sueca. També visitarem una exposició interactiva dedicada a la famosa banda de pop al Museu ABBA.

Carmen és originària de Dénia (Marina Alta) i fa dos anys que viu a Örebro. Ens descobrirà els encants del Wadköping Open Air Museum, un tresor cultural que recrea la vida del segle XIX. Podrem explorar els edificis històrics i les anècdotes que amaga aquest museu a l'aire lliure que ofereix una visió del passat de la regió.

Per últim Mar, d'Alcàsser (Horta Sud) i resident a Uppsala des de fa tres anys, ens introduirà en la vida i la història d'aquesta ciutat sueca, coneguda per ser un centre religiós i acadèmic. Amb ella tindrem l'oportunitat de parlar de la Universitat d'Uppsala, la més antiga d'Escandinàvia.

Arxivat a:

Destacats