Oci

Gastronomia, música i enoturisme: arriba Requena és Cava 2023

'Requena és Cava' es postula com el pla perfecte per a descobrir i gaudir dels millors vins espumosos en el bressol del cava valencià

Guardar

Plaça de La Villa de Requena durant una edició de 'Requena es Cava'
Plaça de La Villa de Requena durant una edició de 'Requena es Cava'

Dissabte 17 de juny, la plaça de La Vila de Requena s'omplirà novament de tradició amb una nova edició de l'esdeveniment 'Requena és Cava'. Aquesta cita imperdible per als amants dels espumosos de qualitat ve carregada de novetats. Organitzada per l'Associació d'Elaboradors de Cava de Requena, l'esdeveniment busca reivindicar el paper de Requena com a únic municipi de la Comunitat Valenciana on es permet elaborar vins espumosos sota el mètode tradicional, emparats pel Consell Regulador del Cava.

La jornada se celebrarà en la plaça de Albornoz, també coneguda com a plaça de La Villa, situada en el centre del barri antic de la ciutat. L'horari serà de 19.30 a 23.30 hores. Per a degustar els caves elaborats pels cellers participants, s'implementarà un sistema de tiquets de degustació que inclourà una copa de cristall personalitzada i un pràctic portacopes.

Tastos, degustacions i visites

En l'esdeveniment participaran set cellers associats: Coviñas, Chozas Carrascal, Dominio de la Vega, Hispano+Suizas, Marevia, Pago de Tharsys i Torre Oria. Aquests cellers presentaran al públic les últimes anyades dels seus caves més representatius i algunes interessants novetats. A més, hi haurà una oferta gastronòmica variada amb degustacions de clòtxines, pernil, formatges, embotits de la zona i tapes d'autor, proporcionades per la Asociación de Clochineros de València, la taverna Patapuerca, el Gremio de Carniceros de Requen i El Yantar FoodXperience. Aquestes delícies gastronòmiques seran els companys perfectes per als caves requenencs en l'inici de la temporada d'estiu a l'interior de València.

Enguany, l'esdeveniment també comptarà amb visites tematitzades oferides pels cellers, que busquen fomentar l'enoturisme. A més, l'Ajuntament de Requena obrirà els seus principals museus i reclams turístics de manera gratuïta per a tot el públic. També s'ha establit un acord amb diversos restaurants locals per a oferir una copa de benvinguda als comensals en el seu servei de menjars.

'Requena és Cava' es presenta com el pla perfecte per a descobrir i gaudir dels millors vins espumosos en un dels emplaçaments més emblemàtics de Requena, ciutat considerada bressol del cava valencià. No et perdes aquesta oportunitat única de delectar-te amb l'excel·lència dels espumosos de Requena i submergir-te en la cultura vitivinícola de la Comunitat Valenciana.

Destacats