Oci

650 quilos de caramels omplin d'il·lusió la cavalcada de Reis de Gandia

S'espera que participen 450 persones, convertint-se així en la més multitudinària de la història de la ciutat

Guardar

Cavalcada dels Reis d'Orient a Gandia
Cavalcada dels Reis d'Orient a Gandia

Igual que la resta de la Comunitat Valenciana, Gandia acaba la seua posada a punt per a realitzar la cavalcada dels Reis d'Orient en un dels dies més importants de l'any per als més xicotets. Els Reis d'Orient tindran una agenda atrafegada a la seua arribada a la ciutat.

Ses Majestats arribaran amb tren a la localitat a les 17:15 h, i una vegada allí, rebran a tots aquells xiquets que vulguen fer-se fotos o lliurar-los les seues cartes. No obstant això, es desplaçaran a les 17:45 h per a arribar a les 18:00 h a adorar al Jesuset en l'església de la 'Colegiata', situada en el centre històric de la capital de la Safor.

Una vegada realitzada l'adoració, a les 19:00 h començarà l'anhelada cavalcada a la qual s'espera que participen fins a 450 persones, sent així a la més multitudinària en la història de la ciutat. La processó s'iniciarà en la plaça El·líptica i recorrerà l'avinguda República Argentina, el Paseo Germanías, els carrers Duc Alfons el Vell i Ausiàs March, finalitzant en la Plaça Major.

No obstant això, el gest dels Reis no acabarà el dia 5, ja que els tres savis visitaran l'endemà l'Hospital, les residències de Majors, el preventori i la residència dels Franciscans.


Noves millores


Amb l'objectiu de crear una cavalcada màgica per als xiquets, l'Ajuntament ha decidit innovar amb l'objectiu de millorar la processó respecte a anys anteriors. Per a això, "s'han incorporat elements lluminosos en cada carrossa i s'han creat noves estructures per a fer-la més vistosa", ha afirmat Juanjo Payà, tècnic del departament de Cultura al costat de la regidora delegada de Cultura, Balbina Sendra.

"Es repartiran més de 650 quilos de caramels sense gluten a més d'altres productes", ha remarcat Sendra qui ha ressaltat que porten treballant molt en els últims mesos per a aconseguir una processó espectacular. Per a això, la desfilada es dividirà en tres blocs, el primer el del poble jueu, que representa la vida en Belén; el segon, el dels carters reals, i el tercer, el dels Reis d'Orient.

D'aquesta manera, Gandia es prepara per a donar il·lusió i emoció als més xicotets la nit del 5 de gener.

Destacats