Oci

La Filmoteca d'Estiu 2024 desvetla el seu programa de cinema de València per a agost

Del 2 al 31 d'agost, els Jardins del Palau acullen les projeccions nocturnes del programa cinèfil de l'Institut Valencià de Cultura

Guardar

Filmoteca d'Estiu als Jardins del Palau de la Música en edicions anteriors (Imatge: IVC)
Filmoteca d'Estiu als Jardins del Palau de la Música en edicions anteriors (Imatge: IVC)

Com cada estiu, València s'ompli de propostes cinematogràfiques de qualitat amb la Filmoteca d'Estiu 2024. Ja s'ha presentat la programació d'esta edició, que manté les línies de l'any passat i proposarà diverses propostes als Jardins del Palau de la Música del 2 al 31 d'agost.

En total, seran dotze pel·lícules i 26 projeccions dividides en tres cicles, 'Univers Assayas', 'Collita de premis' i 'Aniversaris cinèfils', tal com va presentar ahir el director general de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), Álvaro López-Jamar, que va destacar "l'aposta pel cinema de qualitat, en versió original i a preu molt assequible" de la Filmoteca d'Estiu.

Programa Filmoteca d'Estiu 2024

D'esta manera, la Filmoteca d'Estiu 2024 torna a València i, en concret, a un dels espais que més fusiona oci i cultura de la capital del Túria, els Jardins del Palau de la Música. En este sentit, les projeccions es realitzen de dilluns a diumenge -excepte els dimecres- a les 22.30 hores, i la taquilla s'obri una hora abans, a les 21.30 hores. Tal com ha confirmat López-Jamar, el preu de les entrades generals és de 3,50 euros, mentre que l'abonament per a deu sessions és de 25 euros.

Les projeccions començaran el divendres 2 d'agost, a les 22.30 hores, amb la projecció de 'El jovencito Frankenstein', dirigida per Mel Brooks i protagonitzada per Gene Wilder, Teri Garr, Cloris Leachman, Marty Feldman, Peter Boyle, Madeline Kahn, Kenneth Mars i Gene Hackman. Amb una duració de 105 minuts, esta paròdia del cinema de terror clàssic es projecta en la Filmoteca d'Estiu amb motiu del 50 aniversari de la seua estrena en sales comercials, i podrà tornar a veure's el dissabte 3 d'agost i el diumenge 4 d'agost a les mateixes hores.

El 5 d'agost pren el relleu 'Kepler sexto B', d'Alejandro Suárez Lozano, a les 22.30 hores als Jardins del Palau. Estrenada en 2023, ha guanyat el Premi Berlanga al Millor Llargmetratge de Ficció i serà presentada per Lina Badenes i Aina Camacho, productores de la pel·lícula. Els qui no puguen assistir eixe dia, podran fer-lo el 6 d'agost.

Escena d''Oppenheimer', una de las pel·lícules de la Filmoteca d'Estiu
Escena d''Oppenheimer', una de las pel·lícules de la Filmoteca d'Estiu

'Irma Vep', d'Olivier Assayas, serà la pel·lícula del 8 i 9 d'agost, per a descobrir la història d'un director francés que desitja filmar un remake del serial 'Les vampires' de Feuillade de la mà de l'actriu asiàtica Maggie Cheung.

El 10 i 11 d'agost és el torn de gaudir d'una de les propostes d''Aniversaris cinèfils', 'Stop making sense'. Recentment restaurada en 4K per a coincidir amb el seu 40 aniversari, la pel·lícula de 1984 rodada pel cineasta Jonathan Demme és considerada per la crítica la millor pel·lícula-concert de tots els temps. Es va filmar durant tres nits en el Teatre Pantages de Hollywood al desembre de 1983 i presenta les cançons més memorables de Talking Heads.

'Mientras seas tú' continua el programa les nits del 12 i 13 d'agost. Dirigida per Claudia Pinto i estrenada en 2023, plasma l'últim viatge conscient de Carme Elias, diagnosticada d'Alzheimer.

A continuació, el 15 i 16 d'agost el públic podrà descobrir un altre dels films d'Olivier Assayas, 'Les hores de l'estiu', amb tres germans condemnats a entendre's per a gestionar l'herència després de la inesperada mort de la seua mare.

'Robot Dreams' pren el relleu el 17 i 18 d'agost. Basada en la novel·la gràfica de Sara Varon, compte la història d'amistat de Dog, un gos solitari que viu a Manhattan, i un robot que ell mateix construïx.

'El último', de Friedrich Wilhelm Murnau, director del clàssic 'Nosferatu', serà la proposta de la Filmoteca d'Estiu 2024 per als dies 19 i 20 d'agost. Amb esta, es descobrirà la història del porter d'un luxós hotel, un ancià orgullós del seu treball que passa a ser bruscament degradat a mosso de lavabos.

El 22 i 23 d'agost serà el torn de 'Viaje a Sils Maria', considerat un dels millors treballs d'Olivier Assayas. Una veterana actriu rep l'oferta de tornar a representar, molts anys després, l'obra que la va llançar a la fama: la història d'una jove que fascina a una dona madura fins a la perdició. La diferència és que ara ha d'interpretar al personatge de més edat.

Els qui vulguen conéixer la història de la bomba atòmica, podran fer-ho el 24 i 25 d'agost amb les projeccions d''Oppenheimer'. Dirigida per Christopher Nolan, ha protagonitzat l'última edició dels Premis Oscar amb set premis, entre ells la Millor Pel·lícula, l'Oscar a Millor Direcció i l'Oscar a Millor Actor Principal (Cillian Murphy).

'Anatomía de una caída' li seguix als jardins del Palau de la Música de València el 26 i 27 d'agost. Eixes nits es podrà conéixer la investigació sobre la mort sospitosa d'un xiquet d'onze anys, Daniel, del qual es remenarà si mor per suïcidi o homicidi.

Finalment, 'Personal Shopper', d'Olivier Assayas, és l'última de les propostes d'esta edició, que podrà veure's el 29, 30 i 31 d'agost. En esta, Maureen, una jove estatunidenca a París, es fa càrrec del guarda-roba d'una celebritat. No li agrada el seu treball, però és l'única cosa que ha trobat per a pagar la seua estada mentres espera una manifestació de l'esperit de Lewis, el seu germà bessó, mort uns mesos abans.

Destacats