Oci

Fangoria, primera actuació confirmada per a la Fira de Xàtiva 2023

Les entrades estaran a la venda a partir del dimarts 27 de juny a les 10 hores

Guardar

Fangoria
Fangoria

Aquest dimarts s'ha presentat a l'Ajuntament de Xàtiva el cartell oficial de la Fira d'Agost 2023, el qual ha sigut realitzat pel dissenyador i il·lustrador de la localitat, Cesc Roca. A més, s'han començat a perfilar les actuacions musicals amb la confirmació del concert de Fangoria i dels grups participants en la Nit Jove.

Així, a falta de revelar la resta d'actuacions, s'ha confirmat que el dissabte 19 d'agost es podrà gaudir del concert de Fangoria, un dels grups clàssics del pop-rock estatal el qual ha participat en nombrosos festivals i que acaba de presentar nou disc. Les entrades estaran a la venda a partir del dimarts 27 de juny a les 10 hores a través de la web www.firaxativa.com i de la plataforma www.atenea360.es, amb un preu de 20 euros.

D'altra banda, la Nit Jove prevista per al divendres 18 d'agost comptarà amb l'actuació dels grups Auxili, Cactus, Colomet, i els navarresos Iseo & Dodosound en el seu únic concert enguany en el territori valencià. Les entrades estan ja en la venda i es poden adquirir a través de la web www.firaxativa.com i a través de www.notikumi.com, al preu de 8 euros.

Aquestes seran les dues úniques actuacions per a les quals caldrà comprar entrada, ja que la resta d'esdeveniments en la Murta durant la Fira, que s'anunciaran pròximament, seran d'entrada gratuïta.

Cartell de Cesc Roca

L'artista local, Cesc Roca, ha sigut l'encarregat d'elaborar el cartell de la Fira d'Agost d'enguany. L'alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha destacat la importància de comptar històricament amb reconeguts artistes per a la creació del cartell, comptant amb artistes del nivell d'Heras, Armengol, Boix, Renau, Mompó Roca, Mariscal, Paco Roca, Lawerta, Malota, Estudio Yinsen o Patricia Bolinches.

El disseny d'enguany mostra un meló verd que simula una font de la plaça de la Trinitat, així com un còctel i un cavall en referència a les atraccions de la fira. El cartell combina elements d'una Xàtiva moderna, representada per edificis com el castell i la Font del Lleó, amb una visió més tradicional que inclou la carrera de motos i el venedor de figues de pala.

Cesc Roca, fill de l'artista faller Paco Roca, ha treballat en la revisió dels cartells anteriors i ha plasmat el seu estil propi en aquesta creació. El seu art destaca per la defensa del valencià i les seues arrels, havent col·laborat amb diverses entitats i institucions.

Destacats