Oci

Extraescolars per la igualtat d'oportunitats

La Fundació Per Amor a l'Art impulsa un programa d'activitats en centres educatius i socials de Marxalenes i voltants

Guardar

mg_8867
mg_8867

Per tercer any consecutiu, la Fundació per Amor a l'Art reactiva les activitats extraescolars impulsades des de la seua Àrea Social. Es tracta d'una sèrie de tallers destinats a fomentar la integració i la igualtat d'oportunitats socials en la infància i adolescència, i que s'imparteixen en diversos centres educatius i socials del barri de Marxalenes i voltants un cop finalitzada la jornada escolar.

Així, es dóna continuïtat a activitats ja consolidades que han tingut gran acceptació en edicions anteriors, com el taller d'informàtica al Centre d'Acollida San Juan Bautista, el de desenvolupament personal a través de l'art "Divertart" al CEIP Dr. Olóriz i el de dansa urbana a l'IES el Clot. Aquests dos últims tallers es porten enguany, també, al col·legi Santiago Apóstol.

"La idea és potenciar la responsabilitat personal i grupal, i fomentar la convivència a través d'un espai educatiu i d'oci alternatiu on poder treballar aspectes com l'autoestima o la motivació. I aquestes activitats contribueixen a això", explica Sole Martínez, Responsable de l'Àrea Social de la Fundació Per Amor a l'Art.

Com a novetat, enguany s'ofereix un taller de percussió africana per tal que els alumnes de secundària canalitzen part de la seua energia a través de la música, potencien la seua creativitat, i convisquen amb cultures i nacionalitats diferents.

"En molts llocs és una realitat el risc d'exclusió social en nens i adolescents. En Marxalenes també. Nosaltres hem reaccionat a aquesta necessitat, primer, acudint als nostres centres educatius més propers per completar fora d'horari escolar la tasca que estan fent. I segon, des del Centre Jove Per Amor a l'Art que estem acabant de construir a Bombas Gens, i on atendrem a aquests menors de manera més global. Pensem que sense esperança no hi ha esforç, i nosaltres ens estem dedicant a generar aquesta esperança en els xavals que la necessiten", afirma Susana Lloret, directora de la Fundació.

Per a la posada en marxa del Centre Jove, FPAA s'està valent del suport i experiència d'altres entitats amb àmplia trajectòria en l'atenció de menors en risc d'exclusió com Amaltea, el Centre de Dia Malvarosa, Aldeas Infantiles, la Universitat de València o la Funcació San Joan Bautista, amb els quals la Fundació espera seguir creixent i treballant en xarxa.

La Fundació Per Amor a l'Art segueix també endavant amb els seus projectes socials fora de València; col·laborant amb l'ONG Nous Camins a Etiòpia, el Centre Sant Fco. De Assís a Palma de Gandia i El Bastidor d'Oliva. LA FUNDACIÓ PER AMOR A L'ART

La impulsora d'esta iniciativa és la Fundació Per Amor a l'Art. Una entitat dedicada a l'art (busca desenvolupar la sensibilitat artística en la societat posant la col·lecció "Per Amor a l'Art" al seu abast), la investigació (estudia i divulga aspectes relacionats amb la malaltia de Wilson i altres malalties rares) i la ajuda social (atén els més necessitats, principalment menors en situació de vulnerabilitat). La Fundació desenvolupa en Bombas Gens la seua triple activitat.

Destacats