Oci

S'estrenen els curtmetratges guanyadors del concurs de guió Any Berlanga organitzat per À Punt i Escola Valenciana

Guardar

Guanyadors del concurs de guió Any Berlanga
Guanyadors del concurs de guió Any Berlanga

El curtmetratge On estan els lladres?, de l'alumnat de 5é de primària del col·legi Ave María de Carcaixent, i Estem salvats, de l'alumnat de 4t de l'ESO de l'IES Estació d'Ontinyent, guanyadors del concurs de guió Any Berlanga, s'han estrenat aquest matí a la Filmoteca Valenciana.

El concurs de guió organitzat per À Punt i Escola Valenciana estava destinat a apropar la figura i l'obra de Luis García Berlanga a l'alumnat de primària i de secundària.

El jurat ha valorat del guió d'On estan els lladres? Els diàlegs àgils, ben construïts, que aborda la crítica social des de l'humor i que capta l'essència de la seqüència berlanguiana, pel moviment intern que proposa i per la combinació de personatges que presenta.

Del guió Estem salvats, el jurat ha apreciat una correcta construcció del guió literari i l'adaptació de l'essència berlanguiana al món educatiu, amb personatges ben definits amb els diàlegs. A més, ha considerat un ús encertat de la ironia i una aproximació molt adient al món de les xicotetes corrupteles.

Després de guanyar el concurs de guió, l'alumnat va realitzar un taller de llenguatge audiovisual abans de rodar i postproduir els dos curtmetratges.

La presidenta de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, Mar Iglesias, ha destacat que "hem aconseguit apropar la figura de Berlanga a l'alumnat amb un resultat impressionant". "Els curtmetratges destil·len humor i crítica social al més pur estil berlanguià", ha conclòs Iglesias.

El concurs s'emmarca en la commemoració de l'Any Berlanga i els dos curtmetratges que hui s'han estrenat també es difondran en À Punt Mèdia.

Destacats