Oci

Les comissions guanyadores dels premis À Punt 2024 són: Pelai - Matemàtic Marzal i la falla infantil Conchita Piquer - Monestir de Poblet

Guardar

Ninot de la falla Pelai - Matemàtic Marzal
Ninot de la falla Pelai - Matemàtic Marzal

El públic ha decidit per votació quines comissions guanyen els premis À Punt a les Falles 2024 en les dues categories.

Els premis À Punt tenen com a objecte guardonar la falla que presente una millor crítica d’À Punt. En aquest cas, la falla Pelai - Matemàtic Marzal de València ha guanyat el primer premi amb 544 vots, que suposa el 27% del total. La falla ha participat amb una figura del jugador de pilota valenciana el Genovés amb fons del trinquet de Pelai, davant de les escales del trinquet, amb dos coixinets amb el logo d’À Punt, i on apareix un rètol, "À Punt, en primera línia amb la pilota valenciana". La comissió rebrà un premi de 1.000 euros i un estendard.

El segon premi, guardonat amb 750 euros i un estendard, ha sigut per a la comissió Pere Cabanes - Joan XXIII de València, que ha obtingut 441 vots, el 22% del total. L’escena que han presentat és una crítica a la desinformació dels mitjans de comunicació i la creació de notícies falses, optant pels informatius d’À Punt com a referent de la informació de la Comunitat Valenciana.

I el tercer premi ha recaigut enguany en la comissió Sant Antoni de la Mar de Cullera amb 372 vots i el 18% del total. En aquesta escena l'element principal és una aranya viuda negra que teix una àmplia xarxa. Representa els mitjans de comunicació, que a poc a poc van teixint i després introduint les primícies. De la mateixa manera, ella representa la nostra televisió valenciana, la qual, amb contingut de qualitat, ha atrapat l'espectador en la seua xarxa, alhora que mostra una varietat de programes àmplia i molt completa per a triar, i és el mitjà de referència enfront d'altres televisions. Alguns d'aquests programes els podem veure penjats en la xarxa de l'aranya. El tercer premi està dotat amb 500 euros i un estendard.

Les tres comissions visitaran el plató del programa especial de la mascletà el dia 19 de març, per a arreplegar els seus estendards commemoratius.

Els Premis La Colla d’À Punt valoren els monuments que millor promocionen dels drets i els valors de la infantesa recollits en la Carta de Valors per als continguts infantils i juvenils.

En aquest cas, la falleta Conchita Piquer - Monestir de Poblet, de l'artista Vicente Espeleta García, ha sigut la més popular, amb un total de 1.430 vots, el 38% del total. Aquesta comissió s’emportarà un premi de 750 euros i un estendard commemoratiu.

El monument és resultat de la col·laboració entre artista i comissió, que volia donar visibilitat als esports adaptats, aprofitant que enguany se celebren els Jocs Paralímpics a París i a més a més la Federació d'Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana està al barri de Campanar, el barri de la falla. Tots tres han fet junts aquesta falla infantil que vol transmetre als xiquets i les xiquetes la importància de la inclusió de tots i totes en l'esport.

Per a representar aquest valor, recollit en la Carta de valors d'À Punt, l'artista representa diversos animals com a artistes paralímpics. Per exemple, veiem una girafa que juga a bàsquet en cadira de rodes, o un mico cec en bicicleta acompanyat per un altre mico que pot veure, i l'escena d'un derbi valencià de futbol a cegues entre el València CF i el Llevant UE retransmés per À Punt, que va optar a l'indult del foc en l'Exposició del Ninot.

El segon premi, dotat amb 500 euros i l'estendard commemoratiu, és per a la comissió infantil de Pere Cabanes - Joan XXIII, que ha rebut 1.280 vots, el 34% del total gràcies amb "Qui mana ací?", una falleta de l'artista Santiago Muñoz Girón, que parla dels drets dels xiquets i les xiquetes. Entre els ninots veiem Els Bíters, que representen amb les seues aventures elèctriques diverses qüestions sobre el dret a l'educació de tots i totes.

I el tercer premi de La Colla és per a la falleta Sant Josep de Pignatelli - Av. del Dr. Peset Aleixandre, de l'artista Daniel López Iglesias i el seu taller L’Atelier del Foc, que s'emporta 250 euros. El monument porta el lema "Natural-ment" i ha aconseguit 403 vots, l'11% del total. En la falla veiem la font de la plaça de la Mare de Déu amb els ninots al voltant que representen les estacions de l'any. Un d'ells és un reporter d'À Punt en l'Ofrena i evoca la primavera.

Les tres comissions visitaran el plató del programa especial de la mascletà hui 18 de març, per a arreplegar els seus estendards de mà d’Alex Blanquer i Ferran Cano.

Arxivat a:

Destacats