València acull la presentació de Votemos, la nova pel·lícula protagonitzada per Clara Lago que aborda els prejudicis socials entorn de la salut mental. L’actriu ha visitat els cinemes Kinépolis de Paterna al costat del director Santiago Requejo i l’actor Raúl Fernández de Pablo per presentar este llargmetratge, que adapta el reïxit curtmetratge Votamos (2021) a la gran pantalla. La cinta, que s’estrenarà als cinemes este dijous, convida l’espectador a reflexionar sobre la hipocresia, l’estigma i la convivència veïnal a través de l’humor negre i la crítica social.
Quatre anys després, Votamos ha passat a dir-se Votemos, i ha adaptat el seu discurs contra els prejudicis de la nostra societat al format de llargmetratge. La pel·lícula, escrita i dirigida novament per Requejo, s’estrenarà dijous vinent a tot Espanya i esta vesprada ha sigut presentada als cinemes Kinépolis de Paterna pel seu principal responsable i dos dels seus protagonistes. “El que volem és anar més enllà d’on va arribar el curt, i que l’espectador se senta com un veí més que ha d’expressar la seua opinió alçant la mà”, ha assenyalat el realitzador extremeny durant la seua trobada amb els mitjans. “Des de la falsa seguretat de la comèdia, busquem remoure el públic, traure a la llum els seus prejudicis i que es mullen sobre una qüestió que continua estant molt estigmatitzada”.
Juntament amb Santiago Requejo es trobaven Raúl Fernández de Pablo —principal intèrpret del curtmetratge original, que ací reprén el seu paper d’Alberto— i Clara Lago, una actriu que, malgrat ser un dels rostres més coneguts de la indústria i haver protagonitzat alguns dels títols més taquillers del nostre cinema, ha mostrat sempre una clara inclinació cap a projectes amb un fort component social. “Tendim a opinar sobre els altres, encara que no els coneguem, i quasi sempre de manera negativa, gens constructiva. I això no sols perjudica estes persones, sinó que ens vulnera com a societat”, ha afirmat l’actriu madrilenya, del debut cinematogràfic de la qual es compleixen ara vint-i-cinc anys.