Oci

La Ciutat de les Arts i les Ciències projecta un cicle de pel·lícules de Pixar

El programa inclou algunes de les millors pel·lícules d'animació de Pixar, com 'Toy Story 3D', 'Bichos', 'Monstruos S.A.', 'Up' o 'Coco'

Guardar

Exposició interactiva de Pixar al Museu de les Ciències de València
Exposició interactiva de Pixar al Museu de les Ciències de València

Els amants de les pel·lícules d'animació podran gaudir d'un cicle de pel·lícules de Pixar a València. Un programa que se celebra en l'Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències i que comença aquest 16 de desembre fins al pròxim 23 de març, amb projeccions tots els dissabtes a les 18.00 hores.

Es tracta del cicle 'Vesprades de Pixar' i recorrerà la història del reconegut estudi cinematogràfic d'animació que, generació rere generació, ha aconseguit captivar tant als més menuts i menudes de la casa com a la resta de la família. En aquest sentit, la Ciutat de les Arts i les Ciències ha explicat que amb aquest programa es podrà gaudir d'algunes de les pel·lícules que més han triomfat, com les de la saga 'Toy Story' o algunes més actuals com 'Brave' o 'Coco'.

Programa

Així, el cicle de pel·lícules de Pixar en l'Hemisfèric de València comença aquest dissabte amb 'Toy Story 3D', la primera producció d'animació realitzada per complet amb ordinador amb la qual la famosa companyia va revolucionar el cinema animat en 1995.

El 23 de desembre des de les butaques de l'Hemisfèric es podrà veure 'Bichos: una aventura en miniatura', protagonitzada per la intel·ligent formiga protagonista, Flick, que busca aliats per a combatre l'amenaça dels saltamartins.

L'Hemisfèric en la Ciutat de les Arts i les Ciències/Foto: Ciutat de les Arts i les Ciències
L'Hemisfèric en la Ciutat de les Arts i les Ciències/Foto: Ciutat de les Arts i les Ciències

El dissabte 30 de desembre arribarà el torn de 'Toy Story 2' en la qual és Buzz Lightyear el que ha de rescatar a Woody amb ajuda dels seus amics. El 6 de gener, Dia de Reis, moltes famílies apostaran per anar al cinema a veure 'Monstruos S.A.', nom de l'empresa amb una curiosa plantilla que compleix la seua missió a través de portes màgiques, amb personatges tan memorables com Mike Wazowski, el gegant blau Sully i l'adorable Boo.

Amb 'Buscando a Nemo', el dissabte 13 de gener el públic podrà realitzar de nou eixe viatge per la mar al costat de Marlin i Dory mentre coneix a multitud de personatges inoblidables. El dissabte 20 de gener es projectarà la pel·lícula que relata com és la vida d'una família de superherois, 'Los increíbles', que va aconseguir dos premis Oscar en 2005, el de millors efectes sonors i el de millor llargmetratge d'animació.

El dissabte 27 de gener serà 'Ratatouille' la que emocione a l'espectador amb eixos plans des dels claveguerams fins a les teulades de París, seguint la història de Remy, la rata que vol ser xef i que demostra que si hi ha talent és igual el teu origen.

La ciència-ficció arribarà amb 'Wall-E' el dissabte 3 de febrer. L'Hemisfèric ofereix així l'oportunitat de veure en la seua pantalla eixa primera mitja hora sense diàleg d'una obra mestra, amb un dels millors besos de Pixar i un poderós crit d'atenció a favor de la conservació del planeta. Com les dues anteriors, també va guanyar l'Oscar en la categoria de pel·lícula d'animació.

El dissabte 10 de febrer serà 'Up' la pel·lícula que es projectarà a les 18 hores en l'Hemisfèric i la història d'amor del qual tornarà a commoure a l'espectador als pocs minuts d'asseure's en la butaca. L'aventura trepidant de Carl de 78 anys i el xiquet Russell està plena de sorpreses i escenaris únics recreats detalladament així com personatges tan destacables com el gos parlador Dug.

El cicle 'Vesprades de Pixar' continuarà el 17 de febrer amb 'Toy Story 3', el 24 de febrer amb 'Brave', el 2 de març amb la preqüela 'Monstruos University', el 9 de març amb la complexa i divertida 'Del Revés', el 16 de març amb 'Buscando a Dory' i finalitzarà el 23 de març amb l'emocionant 'Coco', que va guanyar l'Oscar a la millor pel·lícula d'animació i a la millor cançó amb 'Recuérdame'.

Exposició de Pixar

Els qui s'acosten a veure les pel·lícules del cicle completaran l'experiència amb l'exposició interactiva de Pixar, que es troba en el Museu de les Ciències. Una oportunitat per a conéixer el procés creatiu des d'una idea fins a fer realitat pel·lícules com les que projecta precisament el cicle.

La mostra té 1.000 metres quadrats dividits en huit seccions (modelatge, 'rigging', superfícies, escenaris i càmeres, animació, simulació, il·luminació i renderitzat) i està oberta des del 6 d'octubre fins al 10 de març de 2024.

Destacats