Oci

Així serà la cavalcada dels Reis d'Orient de Gandia

Gandia es prepara per a una espectacular recepció als Reis d'Orient aquest divendres

Guardar

Cavalcada dels Reis d'Orient a Gandia
Cavalcada dels Reis d'Orient a Gandia

La ciutat de Gandia es troba en plena efervescència, preparant-se per a rebre als Reis d'Orient amb un desplegament impressionant planificat per l'Ajuntament. Divendres 5 de gener, al voltant de les 17.15 hores, Ses Majestats arribaran a l'estació de tren de Gandia, on es durà a terme una emotiva recepció. Durant aquest temps, els ciutadans tindran l'oportunitat de saludar als Reis i capturar aquest màgic moment en fotografies. La trobada s'estendrà fins a les 17.50 hores, moment en el qual els Reis es dirigiran a la Col·legiata per a retre homenatge al 'Jesuset', iniciant l'acte a les 18.00 hores.

A les 19.00 hores, els Reis d'Orient participaran en l'esperada cavalcada que recorrerà la República Argentina, el passeig Germanies, el carrer Duc Alfons el Vell fins a la plaça Major, on atendran en un escenari especialment preparat per als més xicotets. L'esdeveniment compta amb una participació massiva d'al voltant de 450 persones, representant diverses associacions de Gandia. Es distribuiran més de 650 quilos de caramels sense glútens i altres productes per a alegria dels assistents.

Com a part de la tradició, l'endemà, Melcior, Gaspar i Baltasar portaran el seu missatge d'esperança i alegria a llocs com l'Hospital, residències de majors, el preventori i la residència dels Franciscans.

Cavalcada en tres blocs

La cavalcada s'estructurarà en tres blocs diferents. En primer lloc, es representarà el poble jueu, amb elements de la vida quotidiana a Betlem. El segon bloc estarà dedicat als carters reals, i el tercer, el més esperat, serà el dels Reis d'Orient. Com a novetat, cada carrossa comptarà amb elements lluminosos, i s'han introduït noves estructures per a realçar encara més la vistositat de la desfilada.

Com a preàmbul a aquest gran esdeveniment, els patges dels Reis estaran recollint les cartes dels xiquets i xiquetes en diferents barriades de Gandia durant aquests dies. La ciutat s'ompli així d'il·lusió i màgia per a rebre a Ses Majestats amb els braços oberts.

Destacats