Oci

El Castell de Xàtiva reobri en els dies grans de Setmana Santa

Després de la filmació durant aquesta setmana de la sèrie de Star Wars, el Castell de Xàtiva torna a obrir les portes

Guardar

Castell de Xàtiva. Foto de Eduardo Kenji Amorim
Castell de Xàtiva. Foto de Eduardo Kenji Amorim

El Castell de Xàtiva, el monument més visitat de la capital de La Costera, reobri les portes aquesta setmana, coincidint amb els dies grans de la Setmana Santa, sent les jornades on més volum de visitants es concentren.

Després de romandre diversos dies tancada la fortalesa a causa de la filmació de la sèrie de Disney+ 'Andor', pertanyent a l'univers de Star Wars, el Castell de Xàtiva reobrirà les portes aquest Divendres Sant.

Per a facilitar l'accés al recinte durant aquests dies, l'Ajuntament de Xàtiva ha previst reforçar el servei d'autobús llançadora que s'ofereix, habitualment, els diumenges i festius. Així, entre el divendres 7 i el dilluns 10 d'abril, aquelles persones que vulguen visitar la fortalesa hauran d'utilitzar aquest servei de transport públic, ja que l'accés als vehicles particulars estarà restringit al trànsit per a evitar les aglomeracions a la Costa del Castell.

D'aquesta manera, al bus que dona servei des del Centre d'Especialitats de l'Espanyoleto, se sumarà durant aquests dies altre bus llançadora que eixirà des de l'Oficina de Turisme situada al costat de la Font del Lleó. En tots dos casos es prestarà aquest servei de manera ininterrompuda des de les 10 hores fins a l'hora de tancament del Castell (20 hores), amb una freqüència de 20 minuts.

Durant aquests quatre dies, a més, romandrà obert el pàrquing del Centre d'Especialitats per a poder estacionar els vehicles, i també la caravana de Turisme situada en la mateixa plaça Espanyoleto com a punt d'informació i venda d'entrades.

Des de l'Ajuntament es vol aprofitar l'alta assistència de visitants al Castell per a convidar-los a conéixer altres enclavaments d'aquesta històrica ciutat. Per això, tots els espais culturals de Xàtiva romandran oberts durant la Setmana Santa, i s'ha previst una completa programació cultural per a mostrar l'immens patrimoni amb el qual compta la ciutat, amb rutes com als banys àrabs, el nimfeu romà o l'exposició de Manolo Boix, així com jocs tradicionals per als més xicotets en l'Albereda Jaume I.

Destacats